Kunnen we straks het verschil tussen mens en robot niet meer zien? En kan je getroost worden door een robot of er zelfs seks mee hebben? Daar kom je achter in de podcast ‘Haerlems BodemOnderzoek’. In deze nieuwe podcast gaan wij samen met de Bibliotheek Zuid-Kennemerland op zoek naar nieuwe ontwikkelingen in de wetenschap. De eerste editie is op dinsdag 8 oktober – 20:00 uur – in de Bibliotheek Haarlem Centrum en gaat over: robots.

Haerlems BodemOnderzoek: Robots

Haerlems BodemOnderzoek: Robots in Bibliotheek Haarlem 

Kunstmatige intelligentie heeft de laatste twintig jaar enorme stappen gemaakt. Robots hebben al vaardigheden zodat ze mensen kunnen waarnemen en ermee kunnen praten. Sommige robots assisteren in de zorg of bij bedrijven: robot en mens naast elkaar dus, een goede of slechte ontwikkeling? In de nieuwe, live podcast ‘Haerlems BodemOnderzoek: Robots’ wordt een wetenschappelijk onderwerp besproken met een relevante gast. De podcast wordt opgenomen in de Bibliotheek Haarlem Centrum en jij als publiek mag meepraten en natuurlijk vragen stellen. Dinsdag 8 oktober om 20:00 uur is professor artificial intelligence Koen Hindriks te gast. Hij beantwoordt vragen over dit onderwerp als: hoe sociaal worden robots, kunnen we straks het verschil tussen mens en robot niet meer zien? En kan je getroost worden door een robot of er zelfs seks mee hebben? 

Item over hulp van robot in ziekenhuis. Bron: Jeugdjournaal.

Koen Hindriks – Sociale Robots

Haerlems BodemOnderzoek: Robots
Koen Hindriks

Professor Koen Hindriks is verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam en heeft diverse publicaties op zijn naam staan. Zijn wetenschappelijk onderzoek richt zich voornamelijk op het socialer maken van robots In augustus lanceerde hij het bedrijf Interactive Robotics. Waar geprobeerd wordt om sociale robots verder te ontwikkelen en zelfs te kijken of het mogelijk is om een robot te maken die voor een klas kan staan om kinderen les te geven. Maar zo ver zijn ze nog niet. Professor Hindriks heeft ook robots ontwikkeld die kunnen assisteren in de zorg, educatie en bij bedrijven.

Bijwonen? Jij krijgt korting

Lijkt het je leuk om deze unieke live podcast bij te wonen? Heb jij vragen aan Koen Hindriks? Kom dan dinsdag 8 oktober naar de bibliotheek, Haarlem centrum, Gasthuisstraat 32. Kaartjes kun je hier bestellen.

HB-fans krijgen korting met de lidmaatschapscode HB0810. Vul deze code in bij het lidmaatschapsnummer.

Haerlems BodemOnderzoek: Robots

Wat: Podcastcollege Haerlems BodemOnderzoek over sociale Robots  
Waar: Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32 
Tijd: 19:30 uur inloop – Start 20:00 uur
Wie: Michael van der Putten spreekt met professor Koen Hindriks 
Kosten: 15 euro. Maar, voor HB-fans 10 euro

Meer Haerlems Bodem? Lees hier over het optreden van Kovacs in het Patronaat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here