NIEUW! #VERHALENUITDESTAD

0
312

Samen met woordkunstplatform Lettertypes hebben we de creatieve handen ineen geslagen voor het audiovisuele project #VERHALENUITDESTAD. In een notendop: video’s bij gesproken woord. Bekijk nu zelf de eerste video uit de reeks #VERHALENUITDESTAD.

#VERHALENUITDESTAD

Bij #VERHALENUITDESTAD krijgt de kijker een kijkje, in beeld en geluid, in de ziel van bekende en onbekende Haarlemse dichters, woordkunstenaars, poëten, rappers, verhalenvertellers, comedians en singer-songwriters, met als setting één specifieke straat in de stad die er voor de spreker toe doet. Deze verhalen worden vastgelegd en uitgezonden via de verschillende kanalen van Haerlems Bodem. In de eerste video, in een reeks van twaalf, zie je een spoken word-voordracht van mede-initiatiefnemer Mike Warners (Lettertypes) die gaat over zijn gescheiden ouders. De video werd opgenomen in de Noorwegenstraat in Schalkwijk.

“Woorden zijn soms meer dan woorden: ze zijn de belichaming van een gedachte, verpakt in een moment van zinnen. Door deze zinnen te vertalen naar beeld wordt het tastbaar voor eenieder, de personificatie van verhalen in beeld. Dat is wat deze samenwerking teweeg brengt,” aldus mede-initiatiefnemer Mike Warners.

#VERHALENUITDESTAD

LETTERTYPES x HAERLEMS BODEM

In 2015 vonden woordkunstenaar Mike Warners en frontman van Haerlems Bodem Dennis Cup elkaar. Een gezamenlijk interesse in hip hop, spoken-word en woordkunst werd snel bevestigd. Zodoende kwamen zij op het idee om hun krachten te bundelen. Lettertypes vanuit een sterke inhoudelijke kant en Haerlems Bodem klaar om de inhoud om te zetten naar een aantrekkelijk, eigentijds en deelbaar medium: video.

“Met deze producties willen we voornamelijk op zoek gaan naar de diepere kern van de verschillende lagen binnen de stad: de puurheid, rauwe randjes en thema’s die verder reiken dan de gebaande paden zijn voelbaar door de verhalen en het beeld heen,” geeft Dennis Cup aan.

Haarlemse woordkunst

Het doel van #VERHALENUITDESTAD is om iedereen kennis te laten maken met Haarlemse woordkunst en de verschillende woordkunstdisciplines uit Haarlem over te brengen naar de rest van Nederland. Niet alleen kommer en kwel zullen de revue passeren: daar is Haarlem veel te mooi voor. Door verschillende kunstenaars aan het woord te laten, moeten er thema’s ontstaan waarin iedereen zich in kan vinden.

Bekijk #VERHALENUITDESTAD op het Youtubekanaal van Haerlems Bodem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here