Nieuwe Bavo Kerk treedt toe tot Het Grootste Museum van Nederland

0
427

De Nieuwe Bavo Kerk heeft zich samen met de Roermondse Munsterkerk en de Walburgiskerk te Zutphen aangesloten bij het Grootste Museum van Nederland, waar inmiddels zestien gebedshuizen aan meedoen.

Museum Catharijneconvent
Het Museum Catharijneconvent belicht de esthetische, culturele en historische waarden van het christelijk erfgoed. Vorig jaar begon dit Utrechtse museum met Het Grootste Museum van Nederland, bedoeld om meer mensen te laten genieten van de bijzondere geschiedenis, architectuur en kunstwerken van godshuizen. Met de nieuwelingen, de Nieuwe Bavo Kerk, wordt een vervolgstap gezet in het meer toegankelijk maken van nationaal religieus erfgoed.
Nieuwe Bavo Kerk
Nieuwe Bavo Haarlen. Fotografie: Arjan Bronkhorst.
De Nieuwe Bavo Kerk zorgt voor meer diversiteit 
Met deze drie nieuwe locaties wordt niet alleen de landelijke dekking verbeterd, maar ook de variëteit in historische periodes, architectuur en relikwieën vergroot. Net als bij andere locaties van het Grootste Museum van Nederland biedt een audiotour verdieping, maar je kunt natuurlijk ook gewoon rondlopen je laten betoveren door de religieuze geschiedenis.
Nieuwe Bavo Kerk
Nieuwe Bavo Haarlem. Fotografie: Arjan Bronkhorst.
Succesvol eerste jaar
In het buitenland wordt de ene na de andere (Franse) kerk bezocht, maar in eigen land land loopt de gemiddelde Nederlander kerken voorbij. Met de Grootste Museum van Nederland, gestart in de zomer van 2017, werd de eerste stap gezet om dit te veranderen. Het afgelopen jaar bekeken zo’n honderdduizend mensen extra de ruim 8500 orgelpijpen, 85 kroonluchters, en 1500 m2 glas-in-loodramen, verspreid over bijna 22.000 m2 heilig vloeroppervlakte.
 
Het Grootste Museum van Nederland is een initiatief van Museum Catharijneconvent en wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de BankGiro Loterij en een bijdrage van het Mondriaan Fonds. Kijk voor alle deelnemende locaties op grootstemuseum.nl.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here