Na de eerdere succesvolle edities maakt de Haarlemse kathedraal zich op voor de 4e keer De Nieuwe Bavo Bloeit met als motto dit jaar ‘Een Hemels Onthaal’. Met dit evenement wil de Nieuwe Bavo haar gastvrijheid laten zien door bezoekers te ontvangen in een bloemenzee van de versierde koepel en uitlopers in kapellen en hoogkoor. De bloemstukken zijn ontworpen en geschikt door ruim 150 studenten van verschillende Nederlandse opleidingen bloemsierkunst. Dit jaar is er gekozen voor een pastelachtige setting, zodat de zachte goudgele kleuren van het kerkinterieur geaccentueerd worden.

Nieuwe Bavo

Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er de hele dag door rondleidingen langs de hoogtepunten van de Nieuwe Bavo. Via de slakkenhuistrap en verschillende doorgangen kom je op het hoogste punt in de koepel van waaruit een supermooi uitzicht is op de bloemencreaties in de kathedraal. Op vrijdag vindt er een speciale ouderendag plaats. Iedereen ouder dan 65 jaar krijgt op vrijdag tussen 10:00-12:30 uur twee euro korting op de toegangsprijs en een kopje koffie of thee. De hele dag zijn er rondleidingen en kan de bloemsierkunst worden bewonderd.

Opening ‘Haarlem Bloeit’

Op vrijdagavond (20 april) is een bezoek zeker de moeite waard. In de kathedraal zijn de bloemcreaties dan prachtig aangelicht. Extra bijzonder is de de opening van ‘Haarlem Bloeit’ met een heuse lichtshow (zie foto boven) met prachtige lichtprojecties op de kathedraal. De opening van het bloemenweekend met de lichtshow start om 21:30! Ook kunnen dan de torens worden beklommen en de invallende duisternis zorgt voor een prachtig uitzicht over de stad. Tijdens het evenement is de Nieuwe Bavo opgenomen in de hop-on hop-off route van Smidtje Canal Cruises. Een prachtig versierde bloemenboot zal dan aanleggen bij de eigen steiger van de Nieuwe Bavo.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here