Hopelijk wordt het weer net zo’n warme dag als vorig jaar want wij worden nog niet heel warm van de nieuw bekendgemaakte namen op B-pop ’19, maar dit kan natuurlijk ook komen door de sneeuw. Naast eerder Van Dik Hout zijn nu de Fun Lovin’ Criminals, Ronnie Flex & Deuxperience en Miss Montreal gepresenteerd. 

Nieuwe namen B-pop
Fun Lovin’ Criminals

Fun Lovin’ Criminals

Bevrijdingspophoofdact Fun Lovin’ Criminals uit New York biedt een mengsel van
hiphop, rap, rock, blues en jazz. In één klap werden ze in 1996 beroemd door hun wereldhit Scooby Snacks. Twintig jaar na de release van het album Mimosa komen de Criminals dit jaar met Another Mimosa. Leuk weetje: in hun teksten wordt met enige regelmaat gerefereerd naar de maffia.

Nieuwe namen B-pop
Ronnie Flex (2017)

Ronnie Flex & Deuxperience

Dat Ronnie Flex een absolute top-performer is, weten we inmiddels in Haarlem. Twee jaar geleden schitterde hij al eens op het hoofdpodium van Bevrijdingspop, toen samen met Lil’ Kleine. In de tussentijd is Ronnie Flex’ ster zo mogelijk nog verder gestegen. In 2017 reeg hij de ene na de andere hit aan elkaar, zoals Blijf Bij Mij en Energie, en werd zijn tweede album Rémi beloond met een Edison voor Beste Album en Beste Hiphop. Op 19 januari 2019 werd Ronnie Flex bekroond met de Popprijs 2018. Ronnie Flex sluit Bevrijdingspop 2019 af met zijn vaste negen-koppige begeleidingsband Deuxperience.

Miss Montreal

Geef Sanne Hans, beter bekend als Miss Montreal, een podium en ze gáát! Voor zo’n act kom je naar een festival toe: rockende meezingers, scheurende gitaren, biertje erbij, gezellig! Maar tussen alle feestelijke uptempo nummers en grappen en grollen weet Miss Montreal de Bevrijdingspop-bezoeker ook te raken met enkele gevoelige nummers van haar laatste studioalbum Don’t Wake Me Up.

Nieuwe namen B-pop
Foto: Rob Ouwerkerk

Er is nog veel meer

Het Jupilerpodium wint steeds meer aan populariteit. Ook in 2019 maken weer verschillende klasse-acts hun opwachting op dit podium met de markante rood-wit-blauwe vlag. Om te beginnen met EUT die, zoals ze zelf zeggen, ‘postpop muziek’ maken. Het knalt, is krachtig en blijft nét iets te snel in je hoofd hangen. Vorig jaar werd EUT verkozen tot nummer 3 in de 3FM Live List 2018 en brachten ze hun single Bad Sweet Pony uit.
Jordan Mackampa is een moderne troubadour. De singer-songwriter is geboren in Congo en groeide op in Londen, en dat hoor je terug in de verhalen die Mackampa vertelt in zijn tijdloze nummers. Gezegend met een prachtige, warme stem neemt Mackampa je mee langs folk, lichte elektronica, blues, soul en zelfs gospel. E1 Ten is bij het grote publiek beter bekend als frontman van Gotcha! In 2019 laat E1 Ten de wereld met THE LOVEFUNK kennis maken met zijn visie op blues, funk, hiphop, soul en rock ‘n roll, en openbaart hij zich als The True Gentleman of Funk.

Over Bevrijdingspop

Bevrijdingspop Haarlem is het oudste Bevrijdingsfestival van ons land. Sinds 1980 wordt in Haarlem de vrijheid gevierd op 5 mei, vorig jaar trok het festival zo’n 130.000 bezoekers. Sinds 2008 wordt bovendien op 4 mei, na de Nationale Herdenking, het Bevrijdingspop Herdenkingsconcert gehouden, een klassiek concert met popinvloeden – dit jaar met Van Dik Hout. Bevrijdingspop is via het Nationaal Comité 4 en 5 mei verbonden met de andere grote Bevrijdingsfestivals in ons land. Het thema van het festival is de afgelopen jaren: Vrijheid is niet vanzelfsprekend.

Ook zo’n zin in B-Pop 2019. Kaartjes komen binnenkort beschikbaar. Wil jij nou gratis? Mail dan je naam en reden naar info@Haerlemsbodem.nl. Meer informatie op bevrijdingspop.nl

Meer Hb? Check dit artikel

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here