Haarlem en Osnabrück zijn al meer dan vijftig jaar zustersteden. Bij de inwoners van Osnabrück blijft Haarlem ongekend populair. Elk jaar vinden vele uitwisselingen plaats op maatschappelijk, cultureel en politiek terrein. Om Haarlem in Osnabrück te promoten en de uitwisselingen in goede banen te leiden, zijn we op zoek naar een ambassadeur/ambassadrice voor Osnabrück vanaf 1 oktober 2020 tot 1 oktober 2021. 

Osnabrück zoekt nieuwe stadsambassadeur
Het marktplein van Osnabrück © Stadt Osnabrück, Janin Arntzen

Werken als stadsambassadeur in Osnabrück 

Je bent een van de vijf ambassadeurs in Osnabrück en je werkt gedeeltelijk samen met de stadsambassadeurs uit Angers (Frankrijk), Derby (Groot-Brittannië), Twer (Rusland) en Çanakkale (Turkije) op het stadhuis van Osnabrück. Je promoot Haarlem op jouw manier en ontvangt groepen uit Haarlem. Dit kunnen bestuurders zijn, maar ook scholieren en sportverenigingen. Ook organiseer je een Haarlemse dag in Osnabrück, begeleid je lokale politici uit Osnabrück als zij Haarlem bezoeken, vertaalt correspondentie zoals brieven en flyers en kunt gevraagd worden als tolk bij officiële gelegenheden. Verder is er een diversiteit aan werk waardoor elke dag anders is. 

Dit is een goede stadsambassadeur 

Wij zoeken iemand tussen de 18 en 28 jaar die een band voelt met Haarlem en de Duitse taal goed beheerst. Verder is het handig dat je over goede communicatieve vaardigheden, organisiatietalent en een flinke dosis enthousiasme beschikt. 

Osnabrück zoekt nieuwe stadsambassadeur
De Giebelhäuser in Osnabrück, waar zich ook de appartementen van de stadsambasseurs bevinden
© Stadt Osnabrück, Janin Arntzen

Een appartement aan het marktplein 

De baan als stadsambassadeur is een afwisselende functie voor een ondernemend organisatietalent dat het leuk vindt om een jaar in Duitsland door te brengen, waar je met meerdere jonge mensen uit de jumelagesteden werkzaam bent. Een volledig ingericht appartement midden in het centrum op de markt is beschikbaar. Het salaris bedraagt € 1570,- netto per maand (een bedrag van € 330,- wordt gevraagd voor huur, inclusief verwarming en water, exclusief internet- en stroomkosten en de omroepbijdrage). Je hebt uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 31 vakantiedagen, drie reisdagen en een busabonnement voor Osnabrück. Elke stadsambassadeur/-ambassadrice krijgt bovendien een eigen kantoor op het stadhuis. 

Eenvoudig solliciteren via internet 

Solliciteren kan t/m 15 mei 2020 door het formulier op haarlem.nl/vacatures-gemeente in te vullen. De sollicitatie gesprekken vinden in Haarlem plaats. 

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Janna Kamphof, huidige stadsambassadrice van Haarlem in Osnabrück, telefoonnummer +49 (0) 541 323 – 21 23, of mailen botschafterin-nl@osnabrueck.de Vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kun je richten aan wervingenselectie@haarlem.nl.

Meer Haerlems Bodem? Lees hier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here