Dat er onder jongeren behoefte is aan ruimte om te studeren blijkt uit de lange rijen scholieren bij de bibliotheek. De bibliotheek kan de grote aantallen scholieren en studenten nauwelijks huisvesten. Een extra studieplek kan Haarlem dus best gebruiken.

Nieuwe studieruimte bij STAD

Er is behoefte aan een plek waar je kan werken, met verse koffie, thee en een stimulerende sfeer. Een plek waar ook andere jongeren studeren, want zien doet volgen. En het liefst een lokatie is het centrum, want dat is lekker centraal. Daarom heeft Stichting Talent And Dreams (STAD) nu een nieuwe ruimte in het kantoor, die speciaal bedoeld is voor lerende en studerende jongeren.

STAD

Bij STAD komen jongeren over de vloer die vette projecten realiseren en of er stage lopen. Er hangt een goede, informele en ondernemende werksfeer. Vandaar dat het kantoor nu is uitgebreid om nog meer jongeren ruimte geven zich te ontwikkelen. De nieuwe studieruimte is zo ingericht dat inspiratie letterlijk om je heen hangt. Onder andere door kunst aan de muren, gemaakt door jongeren. Om de twee maanden krijgen Haarlemse beeldend kunstenaars tussen de 16-27 jaar de kans om hun werk in de ruimte te exposeren. Zo blijft de ruimte veranderen. Dat verrast, houd je scherp en werkt inspirerend op de studerende leeftijdsgenoten.

Opening

De opening van het verbouwde kantoor en de nieuwe studieruimte, wordt dinsdag 11 december feestelijk gevierd vanaf 16.00 uur. Nieuwsgierig? Ga vooral langs voor een drankje, een dansje en een flinke dosis inspiratie!

Benieuwd naar andere goede studieplekken, check dit Lijstje met de vijf beste studieruimtes van Haarlem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here