4-delige serie Nieuwe Vide: kunstenaars en makers

0
120

Nieuwe Vide bestaat 25 jaar. NV moet het gebouw uit, maar ze willen de Haarlemse- en internationale kunstwereld blijven verrijken. Naast expositieruimte zitten er ook studio’s in het gebouw. Aan het woord in #2 van deze driedelige serie: de Nieuwe Vide studio- kunstenaars en makers.

Nieuwe Vide: kunstenaars en makers

Nieuwe Vide: kunstenaars en makers

Nieuwe Vide is een expositieruimte en broedplaats in Haarlem. Voor jonge kunstenaars zijn zij een springplank naar de kunstwereld. Het netwerk van Nieuwe Vide geeft kunstenaars de kans om hun praktijk te professionaliseren. Daarnaast combineren zij jong talent en meer gevestigde kunstenaars in de programmering, die veelal nieuwe media (video, geluid, installaties) bevat, maar ook de ruimte geeft aan populaire cultuur (film, theater, strips, muziek).

Nieuwe Vide: kunstenaars en makers

Nieuwe Vide is een maatschappelijk betrokken organisatie die door middel van een activiteiten- en educatieprogramma diverse onderwerpen voor het voetlicht brengt. Nieuwe Vide beschikt naast een tentoonstellingsruimte over een projectruimte en over twintig studio’s, die gebruikt worden door kunstenaars, muzikanten, cartoonisten, animatoren en creatieve ondernemers.

Kom naar de opening van de aankomende tentoonstelling TMI: searching for truth in the post-truth era op vrijdag 20 maart om 18:00 uur nieuwevide.nl/programma Editing: Mir Motion Video en geluid: Sophie Koster Directie en concept: Marianne Hotske Hamersma, Miranda Stet, Jelle Elferink. Meer info op: nieuwevide.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here