In de Figeehal aan het Spaarne opent 1 oktober een nieuwe office space voor de kleine en middelgrote ondernemer in Haarlem. Hopelijk wordt hiermee de schaarste op de Haarlemse kantoormarkt voor kleine ondernemers opgelost of in ieder geval verkleind.

Werken aan de keukentafel is niet meer nodig

Vanaf 1 oktober beginnen de eerste ondernemers in het bekende industriële pand aan het Spaarne. Jasmijn en Lyla Kok – oprichters van Haarlemse oppasservice Nanny Nina – kozen na lang zoeken de Figeehal als locatie voor de nieuwe shared workspace. Samen met de eerste huurders toveren ze het oude industriegebouw om tot een  ‘membersclub voor kleine ondernemers’. Als het aan de zussen ligt, is aan de keukentafel alleen werken niet meer nodig.

Nieuwe werkplekken H’lem voor kleine ondernemer

Met de nadruk op de kleine ondernemer moet het concept zich onderscheiden in een boomingco-workingmarkt, waar de laatste jaren talloze gedeelde kantoren werden geopend. Huren bij een bestaande ruimte wilden deze jonge ondernemers niet. Jasmijn: “Je moet betalen voor elke minuut dat je een vergaderruimte gebruikt. Erger nog zijn de ouderwetse vloertegels en de systeemplafonds!” Het 175m2 grote pand is net wat kleiner dan de dames in gedachten hadden. “Maar we dachten: tja laten we eerst maar eens kijken hoe dit gaat, en zo blijft het wel echt gezellig!”             

Nieuwe werkplekken H'lem

Weinig plekken voor kleine ondernemer

De dames zochten al langer een fijn kantoor voor hun bedrijf waar ze met twee tot vijf man kunnen zitten. Maar in Haarlem is het kantooraanbod voor bedrijven tussen de twee en tien man klein, er zit bijna niets tussen het werken aan een keukentafel – of café – en een kantoor voor minimaal twaalf man. Printen en koffie wordt opgenomen in de huurprijs en met een industriële en elegante inrichting is The Haarlem Office een soort kleine WeWork. Lyla: “We gaan voor een stijlvol ingerichte ruimte, met industriële look. Dit pand leent zich daar uitstekend voor! Het moet gewoon fijn voelen en door het dakraam en de hoogte gaat dat vast goed komen!”

Creatieve mix

Qua diversiteit lijkt het vooralsnog een mix te worden van creatieve ondernemers. Waar de eerder in Haarlem gestarte Tribe hub zich specifiek richt op de vrouwelijke ondernemer streven de oprichters naar een 50/50 verdeling van man vrouw onder de members. Voor 199 euro per maand kunnen ondernemers een flex bureau huren, tenminste ze zich aanmelden voor de opening op 1 oktober. Vaste en afgescheiden ruimtes kosten 269 euro per werkplek per maand.

Op dit moment zijn er nog acht plekken beschikbaar. Meer informatie is te vinden op:haarlemoffice.nl of contact: jasminmariakok@gmail.com, 06-38502234.

Meer Haerlems Bodem? Lees hier over de Spring naar het Licht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here