Op het strand van Zandvoort vindt deze zomer de eerste editie van het NK Bodydraggen plaats bij The Spot. Het windraam van het spectaculaire kitesurfevenement opent op 1 juni en loopt tot en met 7 juli. Organisator en kitesurfer Kevin Langeree kan niet wachten om met de overige 60 kiters het water op te gaan.

Deze foto van Dare2Kite Kitesurfschool is beschikbaar gesteld door TripAdvisor.

Op je buik door het water

Bodydraggen is het basisprincipe van kitesurfen, waarbij je op je buik door het water glijdt en voortgesleept wordt door een kite. Kevin: “Ons doel was een laagdrempelige wedstrijd in deze extreme watersport waaraan iedere kitesurfer kan meedoen én kan meedingen naar de titel Nederlands Kampioen Bodydraggen 2019. Dit was een schot in de roos, want de zestig startbewijzen vlogen eerder dit jaar de deur uit.”

“De wedstrijd wordt spectaculair en heftig, maar voornamelijk fun to watch,” vervolgt Kevin. “Voor mij is het event geslaagd als de kandidaten met pijn in de lachspieren en spierpijn van het meedoen naar huis gaan.” Ook Hugo de Koning, DGA van hoofdsponsor YoungCapital en fervent kiter, gaat dit jaar voor de winst: “Ik kan niet wachten om samen met alle kitefanaten de strijd aan te gaan en er een enorm toffe dag van te maken!”

Wind, water en parcours

De kiters leggen een korte baan parcours af dat voornamelijk bestaat uit: water, water … en nog eens water. “Tijdens de heats bodydrag je eerst een stuk aan de wind de kust uit, totdat je bij de eerste boei aankomt, waarna je keihard downwind gaat,” lacht Kevin. De snelste bodydragger mag zich Nederlands kampioen Bodydraggen 2019 noemen. “Maar … makkelijk zal het niet worden. Wellicht worden er onverwachte elementen toegevoegd aan een aantal heats.”

Wereldrecordpoging

Naast het NK is er ook een wereldrecordpoging: de hoogste snelheid ooit bodydraggen. De deelnemers die meedoen aan het NK krijgen de kans om een gooi te doen naar dit high speed wereldrecord. Het zal zeker niet makkelijk worden want ook de organisator zelf, Kevin Langeree zelf zal zijn uiterste best doen om zijn prijzenkast met deze titel te verrijken. Wie wordt de snelste bodydragger ooit? We gaan het zien tijdens het NK Bodydraggen 2019.

Het windraam is in de volgende weekenden geopend: 1&2 juni, 15&16 juni, 22&23 juni, en 6&7 juli afhankelijk van de wind wordt het meest optimale weekend gekozen. Het event vindt plaats bij The Spot in Zandvoort.

Als je mee wilt doen aan de wereldrecordpoging of gewoon wilt komen kijken, houd dan NKBodydraggen.nl in de gaten voor de start van het evenement.

Meer Haerlems Bodem? Check hier de nieuwste HB de Podcast.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here