Geen stress, relax! Haerlems Bodem gaat in de serie No Spang op zoek naar sublieme antistress tips en verrassende plekken om te relaxen in Haarlem. We bevragen hiervoor ondernemers uit Netwerk Bewust Haarlem! Deze keer Diana Aben van Ontdek Yoga.

adem diep uit, voel je voeten op de grond en je zitbotten op de stoel en strek je rug.

Heb je weleens stress?
“Ja ik heb weleens stress,’’ vertelt Diana. “Als ik het ervaar, komt dat doordat ik mezelf bepaalde dingen heb opgelegd om te doen. Bijvoorbeeld de lancering van mijn online programma afgelopen november heeft toch wel wat stress gegeven. Ik ben zelfstandig ondernemer, dus ik creëer mijn eigen projecten en doelen en koppel hier deadlines aan. Dat heb ik nodig om iets tot stand te brengen en het werkt als een goede stok achter de deur. Soms is het doel dan te strak gesteld en inmiddels weet ik dat ik zelf de veroorzaker ben van die stress. Het ligt dus bij mij om daar wat aan te doen.’’

Hoe doe je dat?
“Nou, door mij bijvoorbeeld te richten op wat ik echt wil. Voor 2019 is dat mijn iRest certificatie halen, audio’s om lekker bij te slapen opnemen en daarnaast mijn yogalessen en workshop- en verdiepingsdagen in HOF20 en daarbuiten geven.”

No Spang Diana Aben
Rawpixel Unsplash

Wat vind jij een fijne plek om te chillen in Haarlem?
“Er zijn zoveel fijne plekken in Haarlem! Om te ontspannen zoek ik vaak de natuur op: van een rondje over de Bolwerken wandelen tot ietsje verderop naar Koningshof of Elswout. Het strand en de duinen vind ik ook altijd heerlijk. Als ik niet de natuur in ga, ben ik graag thuis aan het relaxen, ga ik naar de sauna of combineer ik een lekkere koffie op het terras van de Botermarkt met de bio markt die daar op vrijdag is.”

Wat is jouw ultieme anti stress tip?
“Mijn ultieme anti stress tip? Kijk eerlijk naar je eigen agenda. Is alles belangrijk? Maak keuzes! En als je stress hebt: adem diep uit, voel je voeten op de grond en je zitbotten op de stoel en strek je rug.’’ Door hoe Diana dit zegt zijn we meteen ‘in het moment’, ze heeft namelijk een hele fijne rustgevende stem. “Wat mij tot slot ook helpt is om ’s avonds en in het weekend geen laptop te gebruiken. Dat lijkt lastig als zelfstandig ondernemer, maar het is net hoe je de dag indeelt. En vaker nee zeggen. Dat klinkt simpel, maar is niet altijd makkelijk. Last but not least… Ga op tijd naar bed!”

Meer over Diana Aben?
Diana geeft ontspannende yogalessen, workshops en retraite dagen. Vaak in HOF20, maar ook op andere locaties in en buiten Haarlem. Daarnaast heeft ze een online programma gelanceerd, zodat je ook op je eigen plek en wanneer het jou uitkomt kunt genieten van deze vorm van diepe ontspanning.
Voor meer informatie, kun je terecht op bewust Haarlem.nl, ontdek yoga of hof20.nl.

Meer HB? Check hier het fotoverslag van DeWolff

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here