De Toneelschuur viert haar vijftigste verjaardag. In de maand mei zetten ze de film in het zonnetje: op vrijdag 10 mei vindt de Nocturne’s Nuit Noire plaats. De Nuit Noire begint om 20:30 uur, de film Nocturne begint om 21:15 uur. De avond gaat verder in een doorlopend programma met performance en kunst, gemixt met live muziek en een dj die tot diep in de nacht de beste platen draait. 

NOCTURNE’S NUIT NOIRE

NOCTURNE’S NUIT NOIRE

Nocturne is de debuutfilm van de Nederlandse regisseur Viktor van der Valk, die dit jaar in première ging tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Nocturne gaat over filmmaker Alex die op zoek is naar de essentie van zijn film, maar de opnames gaan al bijna van start. Zwervend door de nacht komt het moment dat hij moet beginnen steeds dichterbij, maar alle inspiratie lijkt hem te hebben verlaten. Net als zijn vriendin, die zijn geworstel niet meer kan aanzien. De tijd tikt weg, de producenten zitten hem op de hielen en de grens tussen fictie en realiteit vervaagt met de minuut. Zit Alex vast in zijn eigen film? Of is het zijn alter ego? Check de trailer hieronder:

Première + tegekkigheid!

Na de Haarlemse première van Nocturne zijn de regisseur Viktor van der Valk, acteur Vincent van der Valk en producent Erik Glijnis aanwezig om te praten over de film en vragen uit het publiek te beantwoorden. De Nuit Noire heeft een doorlopend programma: in het Toneelschuur café en de foyer kan je kijken en luisteren naar werk van multimediakunstenaar Jaromir Mulders, geïnspireerd op film noir, neem je plaats tegenover taalkunstenares Janneke Hopman die live een gedicht voor je schrijft, neemt beeldend kunstenaar Madelief Geus je mee in een onderzoek naar identiteit en zorgt Je Suis Energy zoals altijd voor de nodige energie! Wat Studio •A•A•P• gaat doen houden ze nog even geheim…

NOCTURNE’S NUIT NOIRE

Naast al deze tegekkigheid kun je in het café onder het genot van gin & tonic’s luisteren naar de Space Cowboy Rock van de Hot Chicks en daarna wordt er ouderwets gedanst in de Schuur terwijl dj Henk je funky plaatjes laat horen. 

Kaarten voor Nocturne’s Nuit Noire zijn verkrijgbaar via www.filmschuur.nl of telefonisch op 023-5173910.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here