Nol van Schaik is afgelopen weekend onverwachts overleden. De Haarlemmer verwierf grote bekendheid als voorvechter van de legalisering van softdrugs. In Haarlem stond Nol aan de wieg van de oprichting van de Willie Wortel coffeeshops, hij is 65 jaar oud geworden en woonde in Spanje.

Korting

Nol was een groot voorstander om hasj en wiet volledig te legaliseren. In een tijd dat coffeeshops nauwelijks het Haarlemse straatbeeld verrijkten adverteerde hij met acties voor mensen die wiet medicinaal gebruikten. Met een doktersverklaring kon je korting krijgen op zijn producten. Van over de hele wereld komen condoleances binnen. Op zijn Facebookpagina reageren mensen bedroefd op het nieuws.

Nol van Schaik

Nol van Schaik en THC

De 65-jarig Nol maakte deel uit van het bestuur Team Haarlemse Coffeeshops (THC). Deze organisatie vertegenwoordigt al de shops in Haarlem. Trots was Nol dat alle leden een keurmerk van de gemeente Haarlem hebben gekregen dat in detail de verstrekking van drugs regelt. Door deze ‘samenwerking’ zijn controles soepeler, mits de regels natuurlijk wel worden nageleefd. Nol woonde sinds 2003 in Malaga, Spanje, waar zijn vrouw hem zondagochtend levenloos aantrof achter zijn computer.

Meer Haerlems Bodem? Lees hier de beste artikels van juli.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here