De tentoonstelling ‘Noord-Holland opgewekt!’ is nu te zien in het Kweekcafé. De reizende tentoonstelling ‘Noord-Holland opgewekt! Energie van vroeger en voor later’ is tot 1 februari 2018 te gast in de kas bij het Kweekcafé in Haarlem. Een leuke en leerzame tentoonstelling over de geschiedenis van energie-opwekking.

Tentoonstelling Noord-Holland opgewekt!

Deze reizende tentoonstelling neemt je mee terug in de tijd. Al eeuwenlang wordt er energie opgewekt en wordt hiervoor het landschap veranderd. Dat doen we vandaag de dag nog steeds. In het dagelijks leven kunnen wij niet zonder energie. Het is er altijd en overal. Telefoon alweer leeg? Oplader in het stopcontact en door! Ontbijt op bed? Eieren koken op het gasfornuis, broodjes in de oven en smullen! Met het hele gezin een dagje naar het museum? Alle spullen in de auto en gaan! En er is meer dan genoeg. Maar wacht eens… is dat wel zo?

Noord-Holland opgewekt

Natuureducatie en duurzaamheid

‘Noord-Holland opgewekt! Energie van vroeger en voor later’ is een project in het kader van de collectie Provinciale Atlas Noord-Holland en wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland in samenwerking met het Noord-Hollands Archief en IVN Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Eerder was de tentoonstelling al te zien bij de Landschapstriënnale in Nieuw-Vennep en op de begane grond van het kantoor van de Provincie Noord-Holland in Haarlem. De tentoonstelling is ook toegankelijk om met je klas naartoe te gaan. Voor meer informatie hierover is er een speciale lesbrief voor groep 7 en 8. Tot 1 februari is de tentoonstelling te bezichtigen in het Kweekcafé.

Noord-Holland opgewekt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here