Haerlems Bodem houdt van geschiedenis. Wij zijn van mening dat je de toekomst beter in kunt schatten als je weet waar je vandaan komt. In samenwerking met het Noord-Hollands Archief duikt Haerlems Bodem in de rijke geschiedenis van Haarlem.

Het Noord-Hollands Archief is hét historisch informatiecentrum voor de provincie Noord-Holland, gevestigd in de Janskerk aan de Jansstraat. Het immense archief bevat Overheids-, Particuliere- en Wetenschapsarchieven, waarin je onder andere bouwtekeningen, echtscheidingspapieren, bedrijfsinformatie, stambomen en foto’s kan vinden. Je kunt er zelfs heel veel foto’s vinden.

Digitale beeldbank

Een groot deel van deze foto’s zijn ondergebracht in de digitale beeldbank van het Noord-Hollands Archief. Je kunt deze vrij bezoeken en aan de hand van verschillende thema’s of collecties “oude” foto’s van Haarlem (en regio) bekijken. Ook is het mogelijk om via een trefwoord foto’s te zoeken. Zo vind je gemakkelijk foto’s van bijvoorbeeld de Grote Markt en kun je zien hoe het straatbeeld veranderd is door de eeuwen heen.

Haerlems Bodem kiest wekelijks één foto uit de beeldbank en licht deze uit. We gaan de geschiedenis van Haarlem aan de hand van beeldmateriaal en tekst weergeven, dit alles gecurateerd door het Noord-Hollands Archief. De foto’s zullen terug te vinden zijn op de website, onze Tumblr en Facebook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here