Haarlem wordt 773 jaar, genoeg reden dus voor een feestelijke dag bij het Noord-Hollands Archief met gasten als wethouder van Cultuur Marie-Thérèse Meijs en directeur van het Frans Hals Museum Ann Demeester. 

Het stadsrecht

Wil jij weten van welke dierenhuiden de twee stukken perkament zijn gemaakt waar het op geschreven is? Kom dan naar de feestelijke dag. Daar zal ook Marie-Thérèse Meijs vertellen wat haar persoonlijk inspireert in het stadsrecht. Zij gaf hierover een interview voor de nieuwste uitgave van het magazine ‘Uitgelicht’ dat zij in ontvangst neemt. Iedereen is welkom vanaf 10:00 uur in het Noord-Hollands Archief.

stadsrecht
Stadsrecht van Haarlem

Noord-Hollands Archief

Om 16:00 uur wordt er bij het Noord-Hollands Archief met ‘Een Frisse Blik’ op het stadsrecht en op kunst en cultuur gekeken. Dichter George Moormann van uitgeverij De Zingende Zaag overhandigt aan Lieuwe Zoodsma en Ann Demeester het eerste exemplaar van de bundel met beeldgedichten ‘Een Frisse Blik – Frans Hals Revisited’. Dit in de vorm van een replica van het antieke koekblik, dat hij in de kelder van een Haarlemse bakkerij vond en werd uitgegeven voor de nationale Frans Hals feesten op 14 juni 1900 te Haarlem.

Bezoekers

Je kan het stadsrecht bekijken in de Commandeurszaal van de Janskerk, bezoekers zijn hier de hele dag welkom. Bovendien zal er in deze zaal ook een tentoonstelling ‘Kunst uit de zorg’ te zien zijn. Deze tentoonstelling wordt van 17 t/m 28 november geëxposeerd door Elisabeth van Thüringenprijs.

Pubquiz

Ben jij een rasechte Haarlemmer en denk jij alles te weten over Haarlem? Dan kan je meedoen met de pubquiz van Historische Vereniging Haerlem die in het Archiefcafé plaats vindt.

Wanneer

Wanneer: vrijdag 23 november 2018
Locatie: Noord-Hollands Archief, Janskerk (Jansstraat 40, Haarlem)
Website: www.noord-hollandsarchief.nl

Wil je meer Noord-Hollands Archief? check ons artikel over Noord-Hollands Archief.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here