Eloy Aerssens – VVD

Als je ergens in gelooft, moet je ervoor gaan,’ vertelt Eloy. En dat doet hij dan ook nu al 4 jaar als schaduwraadslid voor de VVD, en hij hoopt met deze verkiezingen voor het echie te gaan. Een schaduwraadslid, is iemand die het politieke werk leert kennen in een commissie van de Gemeenteraad. Vaak zijn schaduwraadsleden mensen die wel op de lijst stonden maar (net) niet gekozen zijn. Zijn roots liggen in Zeeland, maar de liefde en werk brachten hem naar Haarlem. Eloy gaat graag het gesprek aan met mensen over Haarlemse thema’s, onlangs nog met Havo 4-scholieren. En dan komt alles op tafel, van klachten over het schoolgebouw tot zorgen over het milieu. Daarover gesproken: Eloy maakt zich hard voor een van de grootste ergernissen van Haarlemmers, het zwerfafval op straat, in de plantsoenen en vooral in het centrum van Haarlem. Hij is dan ook best een beetje trots op zijn initiatief waarmee Haarlem een stukje mooier is geworden: de Big Bellys, afvalbakken die afval al in de bak samenpersen. Je vindt ze her en der in de stad. Handig, want door deze afvalbakken krijgt ongedierte minder kans.

O ja, die balans? Die is volgens Eloy nodig om Haarlem de mooiste stad langs het Spaarne te laten blijven. Balans in openbaar vervoer, ruimte voor de auto, voor fietsers. Doen wat nodig, zonder fratsen, dat tekent  Eloy als montere en nuchtere Haarlemmer.  

Fotograaf: Stefan Witte

Eloy kiest:

Insta of TikTok? Insta, vooral omdat je dan beelden kunt delen.

Gin-tonic of wijn? Gin-Tonic

Haarlemmer Houtfestival of Bevrijdingspop? Haarlemmer Houtfestival. Heel sfeervol en echt iets voor de Haarlemmers. Bevrijdingspop is zo groot geworden.

Kat of Hond? Kat. Geen twijfel mogelijk. En anders krijg ik ruzie thuis.

Waarom bestaat er wel hondenbelasting en geen kattenbelasting?  Geen idee, ik zou er voorstander zijn om het gelijk te trekken. Geen kattenbelasting? Dan ook geen hondenbelasting. Wel zo eerlijk.  

Stel je krijgt 50.000 euro om iets voor Haarlem te doen, wat ga je doen?

Ik zou nog meer inzetten op het tegengaan van zwerfafval. Een prettige woonomgeving is een veilige woonomgeving. In alle wijken meer afvalbakken, en zorg voor de omgeving. Wist je trouwens dat mijn motie ervoor gezorgd heeft dat je met 1 pasje alle afvalbakken kunt bedienen? “Handig, want dan hoef je niet meer je afvalzak meer mee naar huis te nemen, én het voorkomt vervuiling doordat mensen de zak naast de bak plaatsen.”  

De dobbelsteenvraag:

Vraag 4. Ik vind dat iedereen die wil ook mee moeten kunnen in de samenleving. Daar sta ik honderd procent achter. Sporten is goed voor iedereen, ook voor jongeren. Ik wil daar wel de balans in blijven opzoeken. Uiteindelijk moet het aan alle kanten gezond zijn, ook financieel. Bijvoorbeeld als we bij paardrijlessen gaan aanbieden, ga ik vraagtekens zetten, want daar zit ook een kostenplaatje aan. Maar teamsporten zoals voetbal of hockey zijn mooie alternatieven.

Meer lezen over Eloy?

Niet de burgermeester maar de Gemeenteraad is de eindbaas van Haarlem. Ga stemmen dus op 14, 15 of 16 maart! Haerlems Bodem sprak met 6 jonge kandidaten van verschillende partijen. Elke kandidaat mocht zijn of haar politieke licht laten schijnen op een actueel Haarlems thema. Welk thema? Dat werd bepaald door de gooi van een dobbelsteen:

  1. In Haarlem is er een groot tekort aan woningen. Stel dat er woningbouw mag komen in de Waarderpolder of de Haarlemmer Hout en je moet kiezen, wat is dan jouw keuze en waarom?
  2. Fietsers of auto’s? Een van Haarlems Bodem columnisten foeterde over de kwaliteit van het fietspad langs de Rijksstraatweg. Hij heeft een punt, het ligt er schots en scheef. Aan de andere kant werd bekend dat Haarlem filehoofdstad van het jaar is. Wat ga je aanpakken, meer ruimte voor fietsers of voor auto’s en waarom? 
  3. Film of kleinschalige kunst en cultuur? Onlangs is in Haarlem de derde filmzaal geopend. Na Pathé, kwam er Cinepolis in Schalkwijk en de Filmkoepel. De filmliefhebber wordt goed bediend, maar is er nog ruimte voor alternatieve en kleinschalige kunst en cultuur? Hoe ga je dat realiseren?
  4. Niet iedereen kan een sport of sportattributen betalen. De gemeente heeft daar een potje voor. Is het genoeg en hoe ga je de mensen die het nodig hebben bereiken?
  5. We zitten in het staartje van de coronapandemie. Juist de jongeren zijn keihard geraakt doordat de scholen dicht waren en de uitgaansgelegenheden gesloten. Het aantal jongeren met psychische problemen is torenhoog. Wat kan de gemeente doen om de jeugd tegemoet te komen?
  6. Er is in Haarlem nauwelijks een nachtcultuur. Is dat een gemis? En zo ja, wat ga je doen om de stappers in Haarlem te houden of zo nee, waarom niet?

Foto’s: Stefan Witte | Studio Stefan Witte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here