Een komedie in een bus? Een muzikaal drama in de Blauwe Tram? Of een lekke band tijdens een ritje met een ‘nieuwe’ bus uit 1966? Stap in bij Halte Eglentier van Theatergroep Eglentier en maak een verrassende reis mee in en rond het NZH Vervoer Museum in Haarlem.

Theatergroep Eglentier neemt het publiek mee op avontuur langs spannende locaties. Vier korte voorstellingen worden gespeeld in het museum dat sinds een aantal jaren is gevestigd in de Waarderpolder. Tijdens de voorstelling speelt de locatie een actieve rol. Soms ligt de plek in het verlengde van het stuk, een andere keer wordt het contrast gezocht. Het publiek wandelt van voorstelling naar voorstelling, uiteraard onder begeleiding van een gids.

Vier korte theatervoorstellingen NZH Vervoer Museum

Woordvoerder Beatrijs Rinkel legt uit: “Vier theatermakers zetten met de spelers van de theatergroep vier totaal verschillende korte voorstellingen neer. In Halte Eglentier krijgt het publiek niet alleen theater voorgeschoteld, maar ook een inkijkje in het museum met al haar oude bussen en trams.”

De theatermakers die met de spelersgroep aan de bak gaan zijn Evelien Hofhuis, Marcel Kragt, Julia Spoelstra en Linde van Tienen. Zij kregen van de theatergroep de vrije hand om een voorstelling te maken. “Enige verbindende factor is het museum. Zo ontstonden er vier totaal verschillende voorstellingen.”

Keuze overlaten aan het lot

Een van de deelnemende regisseurs is Evelien Hofhuis. Zij werkt voor het eerst met de spelersgroep van Eglentier nadat ze zelf een aantal voorstellingen meespeelde. “Ons gedeelte gaat over keuzes. Ben jij je wel bewust hoeveel keuzes je maakt op een dag? En hoe zou de wereld eruitzien als we helemaal geen keuzes meer zouden maken? We hopen dat we het publiek zullen verrassen met onze andere vorm van spel en interactie.”

Halte Eglentier door Theatergroep Eglentier op van 17 tot en met 19 en van 24 tot en met 26 mei. Aanvang vrijdagen en zaterdagen om 20:00 uur. Zondagen om 14:30 uur en wees op tijd, anders mis je de bus. Locatie NZH Vervoer Museum, A. Hofmanweg 35, Haarlem. Meer info of kaarten, check eglentier.nl.

Meer Haerlems Bodem? Lees hier de nieuwste Haarlemse Keanu met Laura van Dijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here