Van 2 september t/m 18 november presenteert Kunst centrum Haarlem de groepstentoonstelling ‘Ode aan Haarlem’. In deze tentoonstelling geven kunstenaars uit Haarlem en omgeving op een zeer eigen en soms eigenzinnige wijze een ode aan onze stad.

Ode aan Haarlem

De tentoonstelling Ode aan Haarlem is een verrassende compilatie van hedendaagse Haarlemse stadsgezichten, fotografie en grafische ontwerpen tot de verbeelding van Haarlemse symbolen als ‘De Haarlemse mug’ en sieraden. De deelnemende kunstenaars zijn: Renata Berk, Daan Berkhof, Christel Bouwmeester, Dineke van Doorn, Harmen Duijvis, Lizan van Dijk, Caspar Faassen, Hans Peter Föllmi, Martine Goulmy, Jeroen Hermkens, Annette Koek, Frans Meijer, Beth Namenwirth, Jos de l’Orme, Rian Peeperkorn, Rosita van Wingerden en Henny Witjes. Ode aan Haarlem is een groeitentoonstelling, waar elke keer nieuwe kunstwerken aan toegevoegd zullen worden. Op zateradag 2 september om 16: 00 uur opent Jur Botter, wethouder cultuur van Haarlem, Ode aan Haarlem in het Kunst centrum Haarlem.

Bekijk hier het interview dat we in 2014 deden met Daan Berkhof (Illustratie header). Eén van de exposanten van Ode aan Haarlem.

Kunst centrum Haarlem

Kunst centrum Haarlem is een warenhuis vol kunst en design voor elk budget en brengt kunst voor een betaalbare prijs bij de mensen thuis. Kunst om naar te kijken, om te lenen of te kopen! De kunstcollectie van professioneel beeldend kunstenaars omvat ca 8.000 kunstwerken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here