Vorig jaar mag met recht een kaalslag voor de muziekwereld genoemd worden: onder meer David Bowie, Prince, Leonard Cohen en George Michael zagen het licht aan het eind van de tunnel en besloten niet meer om te keren. Om al deze weggevallen artiesten te eren, vindt op 2 juni in Patronaat RIP2016Live plaats.

Een ode aan de groten, dat moet het concert Rip2016Live worden. De grote zaal van het Haarlemse Patronaat vormt het zwarte hemelgewelf waar de sterren nog eenmaal zullen schitteren. Nummers van Prince, David Bowie, Leonard Cohen, George Michael, Leon Russell en andere (Nederlandse) sterren worden vertolkt door Bob Fosko, Yorick van Norden, Beatrice van der Poel, Maarten Veldhuis en Mrs. Einstein.

De artiesten worden begeleid door een gelegenheidsband met o.a. Thijs Vermeulen (Sjako), Patrick van Herrickhuizen (Van Dik Hout/Sjako), Paul van Schaik (Family/Alain Clark), Arnold Smits (Gotcha!/Raggende Manne) en Bart vd Poel (Sellfish). De presentatie ligt in de handen van Pepe Fischer.

Bonte avond

Organisator Hans Goes vertelt: “In deze show staan we stil bij het prachtige oeuvre dat we hebben meegekregen van al deze sterren. Ook een aantal Nederlandse artiesten hebben ons verlaten en hen zullen we natuurlijk niet vergeten. Het wordt een bonte avond vol uiteenlopende classics.” Naast nummers van bovengenoemde grootheden, zullen ook songs van Beatles, Vanity 6, Status Quo, A Tribe Called Quest, Billie Paul, Dead or Alive, Emmerson, Lake and Palmer, Michel Delpech, Glen Frey en Earth, Wind & Fire langs komen. “Wat deze avond zo bijzonder en divers maakt is dat ook Nederlandse artiesten als Mieke Telkamp, Renée de Haan, Annie de Reuver en Zwarte Riek niet vergeten worden. Kortom, een vrolijke, muzikale avond om nog een keer stil te staan bij de groten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here