Haarlemmers die een slaapkamer ‘over’ hebben, kunnen deze vanaf 8 november legaal verhuren aan een stadsgenoot die even geen thuis heeft. Het project ‘Onder de Pannen’ biedt op deze manier economisch daklozen tijdelijk een dak boven het hoofd. Onder de Pannen is een initiatief van de Regenboog Groep in samenwerking met gemeente Haarlem en woningcorporaties Pré Wonen, Ymere en Elan Wonen.

“Dit gaat om mensen zoals jij en ik

De afgelopen jaren groeit de groep economisch daklozen. Deze groep heeft bijvoorbeeld door verlies van een baan of door een echtscheiding tijdelijk geen onderdak. Onder de Pannen biedt deze mensen tijdelijk een dak boven het hoofd.
Wethouder Meijs: “Dit gaat om mensen zoals jij en ik. Zij hebben een acute vraag naar woonruimte en die is schaars in Haarlem. Met dit project helpen wij deze mensen en zorgen we ervoor dat er wat rust is voor hen om zaken op orde te brengen en een structurele woonoplossing te vinden. Tegelijkertijd geeft het verhuurders extra inkomen en kan het om nog meer redenen heel waardevol zijn om iemand bij je in huis te hebben.”

Onder de pannen. Hoe werkt het?

Haarlemmers die een kamer over hebben, kunnen deze tijdelijk onderverhuren aan een stadsgenoot die geen thuis heeft. Samen met de Regenboog Groep wordt zorgvuldig gekeken naar een goede match tussen huurder en verhuurder. Na toestemming van de verhuurder (zoals een woningcorporatie) voor deelname aan het project, tekenen de partijen een huurovereenkomst voor maximaal twaalf maanden. De huurder bouwt geen rechten op. En de verhuurder wordt niet gekort op uitkering en toeslagen.

Aanmelden

Wil je een kamer tijdelijk onderverhuren? Of heb je zelf even geen thuis? Je kan je als verhuurder of huurder aanmelden op onderdepannen.nl. Ook lees je hier meer informatie over het project.

Meer Haerlems Bodem? Check hier de nieuwste Podcast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here