De voormalige KPN-toren aan de A. Hofmanweg 1a in de Waardepolder, is haast iedere Haarlemmer welbekend. Sinds kort is dit gebouw omgedoopt tot ‘Onder de Toren’ en biedt tot 2022 ruimte aan (startende) ondernemers. ‘Onder de Toren’ is een bruisend bedrijfsverzamelgebouw geworden, waar creatievelingen, van schrijvers tot kunstschilders en van architecten tot decorbouwers, hun werk- of atelierruimte hebben. Er zijn nog enkele ruimtes vrij!

‘Onder de Toren’

‘Onder de Toren’ is een voormalig KPN gebouw dat sinds kort beheert wordt door Meurkens&Meurkens. Zo’n 200 huurders kunnen hier terecht, met name bedrijfjes die zich richten op het maken van een schoner, slimmer, beter Haarlem. Tot juli 2022 zal Meurkens&Meurkens dit voormalige KPN gebouw in beheer hebben. De voorkeur gaat ook uit naar ondernemers die zich richten op het beter, milieuvriendelijker en intelligenter maken van de stad. Maar er is ruimte voor diversiteit. Voor creatievelingen die veel geluid produceren is dit gebouw helaas niet geschikt. Deze kunnen overigens wel terecht in Bogota, een ander project van Meurkens&Meurkens, in Halfweg.

Bruisend

‘Onder de Toren’ is inmiddels een bruisend bedrijfsverzamelgebouw geworden, waar creatievelingen, van schrijvers tot kunstschilders en van architecten tot decorbouwers, hun werk- of atelierruimte hebben. Uitzicht op de Veerplas, een café met heerlijke koffie en broodjes, en een prachtig buitenterrein, zorgen voor een plezierige, ontspannen werksfeer. “Wil je je rustig afzonderen en zonder afleiding in je ruimte werken? Of wil je juist koffie drinken met andere kunstenaars, brainstormen over een project dat je aan het opzetten bent, of even een praatje maken om dat writer’s block op te heffen? Het kan allemaal ‘Onder de Toren’!” volgens Errol McCabe, beheerder van ‘Onder de Toren’

Onder de Toren
Deze toren, die de Haarlemse industriewijk Waarderpolder siert, is een zogenaamde straalverbindingstoren en stamt uit 1972. Deze toren is 112 meter hoog en werd binnen vijfentwintig dagen gebouwd. In eerste instantie zorgde hij voor verbinding tussen Nederhorst den Berg en het Rijkskuststation IJmuiden, een maand later werd de toren ingeschakeld voor het telefoonverkeer Haarlem-Amsterdam, en na een jaar werd de toren aangesloten op het ringnet voor heel Nederland. Bron: Geheugen van Nederland
Onder de Toren

 

Meurkens&Meurkens

Meurkens&Meurkens is een bedrijf dat mensen die een betaalbare werkruimte zoeken verbindt met gebouwen die (nog) geen nieuwe bestemming hebben. Hierdoor wordt zowel de leegstand teruggedrongen, als het tekort aan goedkope werkruimtes wordt tegengegaan. Op dit moment zijn er nog een aantal ruimtes, tussen de 20 en de 300 m2, te huur ‘Onder de Toren’. Wil je meer informatie of wil je een keer een kijkje komen nemen en de ‘Onder de Toren’ sfeer proeven? Neem dan contact op met Meurkens&Meurkens via errol@meurkens.nl.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here