Op 8 april speelt ‘ONE – The U2 Experience’ in het Patronaat. Na optredens in België en Nederland, komt de band naar ons mooie stadje. Alle hits en ‘minder bekende’ U2-nummers komen voorbij in een zinderend concert op deze zondagmiddag. En wat het zo bijzonder maakt, is dat de band ONE een vrouwelijke Bono heeft.

‘ONE – The U2 Experience’

De mannen en vrouw van ‘ONE The U2 Experience’ hebben sinds de oprichting in 2014 al heel wat mijlpalen bereikt. Zo hebben ze op een aantal gerenommeerde clubpodia in Nederland gestaan. Bandlid en bassist Romeo Doekhi benaderde de twee kersverse Haarlemse producenten Hans Goes en Alain Timmers. “Hans en Alain kennen de weg in de Haarlemse popscene goed en zorgen ervoor dat wij in het Patronaat staan,” zegt hij. “We willen graag het Haarlems publiek onze typische U2 sound laten ervaren.”

Vrouwelijke Bono

Met een zangeres als front man onderscheidt ONE zich van andere U2 tribute bands. “Ja, onze leadzanger is een vrouw, Monique. Zij mag zich met recht de vrouwelijke Bono noemen,” vertelt Romeo vol trots. “Er staat dan wel een vrouw te zingen, toch klinkt het helemaal te gek. De meeste doorgewinterde U2 fans waren vooraf nog sceptisch over een female-fronted U2 tribute. Maar na afloop moest men concluderen dat men onder de indruk is geraakt.”  Niet voor niets heeft de band de regio finale behaald van de meest prestigieuze coverband competitie van Nederland The Clash Of The Coverbands.

Voorprogramma

Met ‘Herb’s Excellent Adventure’ is een opvallend voorprogramma gecontracteerd. Ruim twintig jaar na de oprichting, draait het bij Herb’s Excellent Adventure nog maar om één ding: de onderlinge chemie, die er telkens weer voor zorgt dat er spannende nieuwe liedjes geboren worden. Nummers waarmee de bandleden elkaar en zichzelf blijven verbazen, en die ze eens in de zoveel tijd willen delen met anderen.

Het concert ‘ONE The U2 Experience’ én ‘Herb’s Excellent Adventure’ is op 8 april in Patronaat en start om 15.00 uur. De deuren gaan open om 14.30 uur. Tickets: www.patronaat.nl.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here