Haarlem zet zichzelf momenteel weer prominent op de kaart voor studenten en expats door de komst van een internationale school voor basis- en voortgezet onderwijs in 2017 en de toekomstige start van het University College. Ook komen er steeds meer initiatieven vanuit het bedrijfsleven die het delen van kennis zien als mogelijkheid om iets terug te geven aan de community en deze daarmee sterker te maken. Hierover kon je onlangs al lezen in ons artikel over de Endeavour Academy. Martijn van Royen van Online Koplopers voegt aan dat lijstje nu de Koplopers Academy toe.

Tijd om het gat in de markt te vullen

Vraag en aanbod; een begrip dat zo oud is als de weg naar Rome. Soms begint het met een mooi product en volgt de vraag naar aanleiding daarvan, maar meestal is het andersom. Martijn verbaasde zich er dan ook over dat er zoveel vraag is naar goede online marketing, maar zo weinig goede en betaalbare online marketeers. “Veel bedrijven zien het nut en de mogelijkheden die online marketing ze biedt, maar hebben niet de tijd, het geld of de kennis in huis om er echt iets mee te doen.” – zegt Martijn.

Op een of andere manier spelen de diverse HBO/WO-opleidingsinstituten hier niet of nauwelijks op in met een gespecialiseerd opleidingsaanbod. Hierdoor stagneert de groei van het online potentieel en moeten tal van bedrijven het afleggen tegen concurrenten die wél inzetten op online marketing. Martijn doorzag dit probleem en besloot de enige logische oplossing te bieden. Een oplossing die zich niet alleen richt op de mogelijkheden voor het bedrijfsleven maar juist ook op de kansen die het biedt voor de arbeidsmarkt. “Een praktische online marketingopleiding voor jonge professionals die vervolgens direct aan de slag kunnen bij bedrijven die hun online zichtbaarheid willen vergroten.”

Online Koplopers
Work and play bij Online Koplopers

Verder kijken dan SEO

Online Koplopers heeft als doel het gat te verkleinen tussen opleiding en praktijk. Dat doen ze door hun ervaring beschikbaar te stellen voor zowel bedrijven als jonge ambitieuze professionals die meer uit de mogelijkheden van online marketing willen halen. Martijn: “Veel bedrijven kijken niet verder dan hun score bij de grote zoekmachines, terwijl online marketing zoveel meer te bieden heeft. Door een digitale professional in huis te halen, loop je geen omzet meer mis door een gebrek aan tijd of kennis.” Ondernemers kunnen bij Online Koplopers ook een in-house online marketeer inhuren: een opgeleide marketeer die op kantoor de online marketingtaken praktisch en actief oppakt.

Online Koplopers
Martijn van Royen (midden) en zijn team van Online Koplopers.

Win een marketeer voor een dag

Om de Haarlemse ondernemer te helpen op gebied van online marketing, start Koplopers Academy vanaf 29 mei een online marketingschool. Daarnaast valt er ook nog een online marketeer voor een dag te winnen via een Facebook-actie. Ondernemers kunnen zichzelf aanmelden als kanshebber of iemand anders kan een ondernemer nomineren door hem of haar te taggen. Uit de reacties wordt een winnaar gekozen die een volle werkdag mag profiteren van alle kennis en kunde die een Koploper te bieden heeft.

Wil je ook meer leren over online marketing of zelf Koploper worden, kijk dan eens op de site: www.online-koplopers.nl

 

Fotografie: Rob Ouwerkerk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here