Vleeshaken aan de muur, rode vloeistof waarvan we niet kunnen weten of het bloed is en griezelige figuren die er ronddolen. Vanaf vandaag kun je tijdelijk griezelen in een nieuw spookhuis in Haarlem, en wel op een heel bijzondere locatie, namelijk het voormalige slachthuisterrein. Maar, is het wel echt zo eng?

Slachthuisterrein

Slachthuisterrein
Fotografie: Sandra Reeb-Gruber

Het Slachthuisterrein in de Haarlemse Slachthuisbuurt is volop in ontwikkeling. Naast dat er vanaf 2020 woningen worden gebouwd zijn er nu al volop activiteiten, want dit terrein is een nieuwe ontmoetingsplek voor bewoners en ondernemers waar duurzaamheid, creativiteit en muziek centraal staan. Zo worden er het gehele jaar verschillende activiteiten georganiseerd en kan je bijna elk weekend luisteren naar live muziek. Speciaal voor het einde van 2019 is er nu een tijdelijk spookhuis.

Slachthuisterrein
Fotografie: Sandra Reeb-Gruber

Kunst met een griezelig tintje

Het hele spookhuis is in vier weken opgebouwd en dat was een hele klus. Er hebben maar liefst twaalf kunstenaars aan het project gewerkt en kunst is dan ook een belangrijk onderdeel. Vrijwel alle kunstenaars zijn benaderd door de nachtburgemeester van het slachthuisterrein Martijn Kruyver. Standontwikkelaar Coen-Martijn Hofland die het spookhuis opende en het Slachthuisterrein ontwikkelt, vertelt: “Het spookhuis kan je meer zien als een kunstroute met een griezelig thema.” Wij zijn benieuwd hoe griezelig het gaat zijn, dus we lopen vol verwachting door de spookhuispoort.

Treintje komt zo…

Slachthuisterrein
Fotografie: Sandra Reeb-Gruber

Binnen stappen wij vol spanning stappen het treintje in. Waarbij wij even denken: deze activiteit is misschien ook wel een perfecte date, want de bankjes zijn zo smal dat je bijna bij elkaar op schoot zit. Daarnaast is de instructie: houd alles binnen boord. Dat blijkt later geen overbodige instructie te zijn…

Fotografie: Sandra Reeb-Gruber

Onder luide muziek van Phantom Frank gaat de trein rijden. Wij willen natuurlijk niet het gras voor je voeten wegmaaien maar het slachthuisthema komt zeker terug in de kunstwerken die er te zien zijn. Daarnaast kan het treintje behoorlijk snel scherpe rondjes door het slachthuis rijden. Als laatste is het belangrijk dat je je redelijk oké voelt bij vlees, je bent tenslotte in een oud slachthuis.

Fotografie: Sandra Reeb-Gruber

Aan het einde van de rit, een klein kwartiertje verder, laten wij het even op ons inwerken. Een echt spookhuis willen wij het niet noemen, zoals eerder vermeld is een kunstroute met een griezelig tintje een betere omschrijving. Maar, het is natuurlijk wel bijzonder om zo’n groot gebouw te ervaren. Hoe vaak kom je namelijk in een oud slachthuis?

Fotografie: Sandra Reeb-Gruber

Duurzaam, creatief & muziek

Deze activiteit zet het Slachthuisterrein opnieuw in het zonnetje. Verwacht geen spookhuis, maar een creatief en kunstzinnig treinritje met een griezelig tintje. Combineer het vooral met een drankje bij Slachthuis13-bar en een muziekoptreden. Dan ervaar je alles wat het Slachthuisterrein kan bieden.

Je kan tot 5 januari 2020 het spookhuis ervaren. Kaartjes zijn 8 euro per persoon. Voor Haarlemmers met een Haarlempas en kinderen is een kaartje 4 euro. Dit spookhuis is gemaakt om het Slachthuisterrein te laten leven, het entreegeld wordt daarom ook weer geïnvesteerd in toekomstige activiteiten. Houd daarvoor de website in de gaten: slachthuisterrein.nl.

Fotografie: Sandra Reeb-Gruber

Meer Haerlems Bodem? Lees hier het verrassende interview met taxichauffeur Brian.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here