Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje in een gezellige setting? Kom dan naar het Ontmoetingscafé bij Haarlem Sámen! Het in het centrum gelegen informatiepunt van BUUV Haarlem en het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving zet elke maand haar deuren open voor Haarlemmers.

Ontmoetingscafé

4 oktober: Ontmoetingscafé Dierendag

Elke maand komt er een ander thema aan bod, maar één ding staat centraal: elkaar ontmoeten. 4 oktober zetten worden huisdieren in het zonnetje gezet. Op deze Dierendag is Haarlem Sámen! the place to be voor alle huisdieren en hun baasjes. Katten, honden, cavia’s en vogels. Een professionele fotograaf maakt een mooi portret van jou met je huisdier, ontdek de wereld en het werk van de dierenambulance, geniet van lekkere snacks en ontmoet andere dierenvrienden.

Heb je vragen over dierenopvang of de verzorging van je huisdier? Wil je aan de slag als vrijwilliger bij bijvoorbeeld een kinderboerderij of zoek je iemand die je hond een keer kan uitlaten? De medewerkers van BUUV Haarlem en het VWC kunnen je van alles over de mogelijkheden vertellen. Maar ook zonder huisdier ben je natuurlijk van harte welkom!

Vrijdag 4 oktober ben je welkom bij Haarlem Sámen! van 15:00 tot 18:00 uur. Haarlem Sámen! kan je vinden op de Gedempte Oude Gracht 20.

18 oktober: Groen Doen!

Heb je een tuin maar geen groene vingers óf heb je juist groene vingers maar geen tuin? Wil je advies over het verzorgen van planten of wil je gewoon andere Haarlemmers met een groen hart ontmoeten? Kom dan naar Groen Doen! Deze middag staat helemaal in het teken van bloemen, planten, groente telen en tuinieren.

Plantendokter Petra legt uit hoe je planten die wat extra aandacht nodig hebben kunt vertroetelen. Medewerkers van ‘Wij Telen Groente’ komen langs om te vertellen over hun twee biologische zelfoogst tuinen in Haarlem. Ze nemen ook allerlei lekkers uit eigen tuin mee om te proeven. Zoek je hulp in je tuin of wil je als vrijwilliger aan de slag in het groen? De medewerkers van BUUV Haarlem en het VWC kunnen je van alles over de mogelijkheden vertellen.

Vrijdag 18 oktober ben je welkom bij Haarlem Sámen! van 15:00 tot 18:00 uur. Haarlem Sámen! kan je vinden op de Gedempte Oude Gracht 20.

15 november: Ontmoetingscafé PC & Repair

Loszittende snoeren, vastlopende computers en kapotte strijkijzers. Tijdens het PC & Repair- en Ontmoetingscafé staan er allerlei Handige Haarlemmers, Harries en Hannies voor je klaar die het leuk vinden om vrijwillig al deze ongemakken voor je te fixen.

Photo by Annie Gray on Unsplash

Heb je niets te repareren maar vind je het leuk om anderen te helpen? Neem je gereedschapskist mee en kom gezellig langs! Daarnaast kun je natuurlijk  onder het genot van een hapje en een drankje anderen ontmoeten. Wil je af en toe een klusje voor iemand anders doen of heb je juist hulp nodig bij technische ongemakken? De medewerkers van BUUV Haarlem en het VWC kunnen je van alles over de mogelijkheden vertellen.

Vrijdag 15 november ben je welkom bij Haarlem Sámen! van 15:00 tot 18:00 uur. Haarlem Sámen! kan je vinden op de Gedempte Oude Gracht 20.

Ontmoetingscafé

13 december: Make Over Day!

Tijdens de feestdagen wil iedereen er natuurlijk op z’n opperbest uitzien. Bij het laatste Ontmoetingscafé van dit jaar pakken we flink uit en ben je van harte welkom voor een complete make over. Gratis en voor niks! Wij zorgen voor een kapper, visagist, fotograaf en een rek met feestelijke kleding. Het enige wat jij hoeft te doen is je te laten verwennen door ons team en als een nieuw weer de deur uit te lopen. Tussen de bedrijven door heb je tijd om anderen te ontmoeten en de feestdagen gezellig te beginnen. Want natuurlijk staat er ook een hapje en een drankje voor je klaar! Wil jij ook iets voor een ander doen tijdens de feestdagen? Er is genoeg te vinden bij BUUV Haarlem en VWC. Vraag aan onze medewerkers wat er allemaal mogelijk is.

Vrijdag 13 december ben je welkom bij Haarlem Sámen! van 15:00 tot 18:00 uur. Haarlem Sámen! kan je vinden op de Gedempte Oude Gracht 20

Meer van Haerlems Bodem? Lees dan over de Burendag in het Rozenprieel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here