Ruim een jaar geleden stond er plotseling een hondje op het grasveldje aan het einde van de Bantamstraat in Haarlem Noord. Waar hij vandaan kwam weet niemand. Hij was er gewoon ineens. Een kleine witte stenen terriër die uitkijkt over het Spaarne. Leuk hoor.

Urban mystery: hondenbeeldjes in Haarlem Noord

Als snel flankeerden nog twee stenen honden de eerste. Toen nog een, nog een en nog een. Toen was het hek van de dam en kwamen er ook twee ganzen en een lichtelijk paranoïde kijkende kat bij.

Alle beestjes op een rij. (7e beeld van rechts was de aanstichter)

Beeldenstorm: lelijk maar mysterieus

Mooi zijn ze niet. Sterker nog, ze zijn eigenlijk allemaal nogal lelijk en versleten, maar daar gaat het niet om. Het feit dat er op een veldje zomaar ineens allemaal beeldjes staan, spreekt toch tot de verbeelding. Wie heeft die dingen daar neergezet? Waarom? En hoeveel gaan er nog komen?
Eén ding is zeker; het fleurt de buurt, die niet bekend staat om zijn kunstzinnigheid, toch een beetje op.

Eén hysterisch kijkende kat woont ook op het veldje.

Oproep: doneer je lelijke beeldje!

Haerlems Bodem houdt wel van dat soort ongeplande kleinschalige ‘wilde kunst’. Zou het niet ontzettend leuk zijn als zo veel mogelijk mensen een tuinbeeld ‘doneren’ aan het plantsoentje aan de Spaarndamse weg? Enige eis is dat het een dier voorstelt. Voor je het weet is het een grote gezellige stenen beestenbende.

Tip: pas wel op wanneer je jouw beeldje gaat neerzetten, want het veldje wordt ook gebruikt door echte honden.

Geen idee welk cadeau je moet kopen? Check hier het Lijstje van Loes met de beste cadeautips.

2 REACTIES

  1. Op het grasveldje stonden al twee of drie beeldjes. Mijn moeder van 89 had ook een beeldje (het 4e van links op de foto) die ze altijd in de voortuin had staan. Maar toen ze in een verzorgingshuis terecht kwam was de vraag: wat te doen met het beeldje. Daarom heb ik het er maar op een avond bij gezet en ben zeer verrast dat jullie hier aandacht aan hebben besteed. Dank je wel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here