Op woensdag 13 februari organiseert Hogeschool Inholland Haarlem een Open Avond van 17.00 tot 20.00 uur voor iedereen die zich aan het oriënteren is op een hbo-studie. Studenten en docenten van alle opleidingen staan klaar om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Studiekeuzeadviseurs begeleiden in het testcentrum een competentiespel en geven een advies over de richting of opleiding die het beste past. 

Open Avond

Ruim 75% van de eerstejaarsstudenten van Inholland Haarlem gaf aan dat de Open Avond een belangrijke bron was bij de oriëntatie op een hbo-studie om meer informatie te krijgen over de opleiding van hun keuze. Door presentaties en/of colleges te volgen, de opleidingenmarkt te bezoeken en faciliteiten als het Skillslab, de studio’s, de sporthal en praktijkruimtes te bekijken. En door in gesprek te gaan met studenten. Zij vertellen hoe het is om bij Inholland Haarlem te studeren en wat de opleiding precies inhoudt.

Open Avond Inholland Haarlem 13 februari

Opleidingen bij Inholland Haarlem

Inholland Haarlem heeft een breed aanbod van hbo-opleidingen, zowel voltijd, duaal als (flexibele) deeltijd. Op 13 februari kun je onder andere kennis maken met Business Studies, Finance & Control, Creative Business, Tourism Management, Conservatorium, Pabo, MBRT, Sportkunde, Social Work, Informatica en/of Information Technology. Creative Business is een nieuwe opleiding, die is voortgekomen uit de opleidingen Media & Entertainment Management en International Music Management. Check hieronder de aftermovie van de Introductieweek van Inholland Haarlem 2018:

Proefstuderen

Om een dag als student bij Inholland Haarlem te beleven, bieden de opleidingen een proefstudeerdag of een meeloopdag aan. Tijdens het proefstuderen kunnen er onder andere colleges gevolgd worden en is er een meet-and-greet met studenten en docenten. Aanmelding is tijdens de Open Avond mogelijk bij de proefstudeerbalie in de hal. Nog twijfels over een studiekeuze? Een afspraak maken met de studiekeuzeadviseur voor een uitgebreide studiekeuzetest en -gesprek op een later moment behoort zeker tot de mogelijkheden.

‘Iedereen die na de zomer met een hbo-opleiding wil starten, kan zich tot 1 mei 2019 aanmelden.’

Voorlichting ouders

Ouders kunnen tijdens de Open Avond deelnemen aan een informatiesessie over studeren in het hoger onderwijs. Ook de rol van ouders in het studiekeuzeproces komt hierbij aan bod. Aanmelden voor de Open Avond op 13 februari kan via de site van Inholland.

Meer Haerlems Bodem? Check dit artikel over een Duitse taalcursus in onze zusterstad Osnabrück!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here