Op zaterdag 12 september is er van 13:00 tot 17:00 uur een Open Dag speciaal voor de Vrijwilligersacademie in het Informatiepunt Haarlem Sámen op de Gedempte Oude Gracht 20. Iedereen is van harte welkom om zich te oriënteren en het complete scholingsaanbod van de Vrijwilligersacademie te komen bekijken. Bijna alle scholingen zijn gratis.

Scholingen

 “Voor het komende seizoen hebben we vijfentwintig scholingen staan. Gericht op vrijwilligers zelf kun je daarbij denken aan hoe je je grenzen kan aangeven in je vrijwilligerswerk, hoe kan je met aandacht goed naar iemand luisteren, hoe ga je aan de slag gaan met je eigen kernkwaliteiten als vrijwilliger, hoe begeleid je een groep kinderen, jongeren, hoe ga je om met conflicten en lastig gedrag”, legt coördinator van de Vrijwilligersacademie Chris Rabbers uit. “En we hebben scholingen gericht op vrijwilligersorganisaties, zoals een workshop fondsenwerving, hoe ga je als vrijwilligersorganisatie om met social media en content, hoe kan je zelf een workshop opzetten, hoe ga je als vrijwilligersorganisatie om met vrijwilligers met een psychiatrische achtergrond. Het is er eigenlijk op gericht dat je als vrijwilligersorganisatie of als vrijwilliger zelf, makkelijker en fijner je vrijwilligerswerk kan doen.”  

Open Dag Vrijwilligersacademie

Door corona heeft de Vrijwilligersacademie veel dingen online gedaan en dat blijven ze ook doen. Maar daarnaast willen ze ook weer live gaan starten. “Omdat we merken dat mensen ook fysiek bij elkaar willen zijn, gaan we dat op een hele veilige manier organiseren. De groepjes zullen veel kleiner zijn, op gepaste afstand, helemaal coronaproof. De mensen hoeven niet bang te zijn om fysiek naar onze scholingen te komen. We doen alles conform de RIVM richtlijnen.” 

Datum: Zaterdag 12 september
Tijd: 13 tot 17 uur
Adres: Haarlem Sámen!, Gedempte Oude Gracht 20 in Haarlem 

Meer informatie over de scholingen en het complete scholingsaanbod vind je hier: https://www.haarlemvoorelkaar.nl/cursusaanbod 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here