De verhouding tussen data en mens is het onderwerp dat binnenkort op het station wordt besproken. Tijdens de Open Ochtend komt dit naar voren en vertellen kunstenaars Machteld Aardse en Lyske Gais alles over hun duo tentoonstelling in het gastatelier van 37PK.

Open Ochtend

Elke laatste donderdag van de maand organiseert de Bibliotheek op het station de ‘Open Ochtend’. Inspiratiesessies waarbij je meer inzicht krijgt in hedendaagse onderwerpen als nieuwe media, persoonlijke ontwikkeling, creativiteit en ondernemerschap.

Outer Space

Tijdens het Leonardo da Vinci cultuurjaar zijn Lyske Gais en Machteld Aardse uitgenodigd in het gastatelier van 37PK. Onder begeleiding van kunstenaar/curator Martijn Lucas Smit werkten ze naar een duotentoonstelling in 37PK die vanaf 18 november is geopend.

De Vitruviusman

Vitruviusman

De bekendste tekening die Leonardo da Vinci maakte was de Vitruviusman. Hij maakte de tekening rond 1490: een studie van het menselijk lichaam. De verhoudingen van Leonardo da Vinci’s Vitruviusman worden nog steeds toegepast. De cirkel en het vierkant zijn referenties voor het meten van het menselijk lichaam. De perfecte mens heeft een verhouding waarbij de hoogte gelijk is aan de breedte met uitgestrekte armen.

Nieuwe vorm van waarheid: data

Inmiddels raken we gewend aan de nieuwe vorm van waarheid waarbij we informatie destilleren uit enorme hoeveelheden data. data science, big data en algoritmes zijn belangrijke termen uit deze tijd. Wat doen we er mee? Hoe gaan we er mee om? Hoe verhouden wij ons als mens tot data? En heeft de Vitruviusman het anno 2018 nog bij het (symmetrische) rechte eind?

Open Ochtend

 

Ben jij er ook bij op donderdag 29 november tussen 08:00 tot 09:00? De toegang is gratis, maar reserveer wel online een kaartje in verband met het ontbijt.

Locatie: Bibliotheek op het station, middenperron, spoor 3/6

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here