Wij waren in shock te horen dat onze leuke stad, van zoveel gemakken voorzien, slechts één (ja echt!) openbaar toilet heeft voor dames. Er zijn daarentegen wel negen andere openbare toiletten in Haarlem, maar die zijn alleen voor de personen met een mannelijk geslachtsdeel. Dat is natuurlijk veel te weinig. Gemeenteraadslid Sander van den Raadt pikte dit niet langer en startte een petitie.

Openbare toiletten in Haarlem

De horecatenten in het centrum worden gek van toeristen die alleen voor een plaspauze naar binnen komen lopen. En het is ook voor de inwoners, enorm onhandig als de horecagelegenheden dicht zijn. Want waar moet je dan heen voor hoge nood? De gemeente, die deze verantwoordelijkheid heeft, zou hier iets aan moeten doen. In de gemeente Haarlem zijn 9 openbare toiletten: 5 plasbogen (Grote Markt, Klokhuisplein, Kenaupark, De Witstraat en de Donkere Begijnehof) en 4 betonnen voorzieningen (Zomerkade, Zaanenpark, Spanjaardslaan en in de Haarlemmerhout). De 9 genoemde openbare toiletten zijn alleen geschikt voor heren. Het blijkt dat in Haarlem 1 openbaar toilet voor dames is, nabij de Molenplas.

Teken hier direct de petitie

Openbare toiletten Haarlem

 

Wat is een openbare toilet eigenlijk?

Een openbaar toilet is een toilet dat bestemd is voor algemeen gebruik en dat zich bevindt in de openbare ruimte of op een locatie met veel passanten, zoals in trein- of benzinestations, of op een evenementen terrein. Het gebruik van een openbaar toilet is soms gratis, maar meestal wordt een vergoeding gevraagd. Meestal 50 cent, maar goedkoper of duurder komt ook voor. Het geld is dan voor de toiletjuffrouw die de toiletten pacht en zorgt voor de hygiëne. Soms wordt een deel van het bedrag teruggegeven in de vorm van een tegoedbon of snoepje. Ook zijn er zelfreinigende openbare toiletten die tegen inworp van muntgeld of door contactloos te pinnen toegankelijk zijn. Aldus Wikipedia.

Petities.nl

De doelgroep van de petitie? Haarlemmers, Vrouw en Man, maag-darm-leverpatiënt of niet, jong en oud. Kortom; iedereen. Sander zijn petitie werd al door meer dan 100 mensen ondertekend, maar daar moeten er natuurlijk nog meer bij! Het verzoek is om met een plan te komen om het aantal openbare toiletten, toegankelijk voor zowel man EN vrouw, te vergroten. Dus ben jij het nou helemaal met deze petitie eens? Teken dan ook, om nooit meer te hoeven wildplassen!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here