Met een feest vieren Toneelschuur, Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem de nieuwe opening cultureel seizoen Haarlem. Op het programma staan theater, dans, muziekoptredens, cabaret, rondleidingen en heel veel kinderactiviteiten, en een heerlijk terras met bar en foodtrucks in de Lange Begijnestraat. 

Opening cultureel seizoen

Zaterdag 14 september om 17:00 uur wordt het Open Huis, onder het genot van een borrel, afgetrapt door theatermaker Steef de Jong (Groots en Meeslepend) en theaterdirecteuren Jaap Lampe en Marelie van Rongen. De Haarlemse Band Pastinaak & de Vergeten Groenten treedt op en ’s avonds is er een spetterend feest van Club Gewalt en Je Suis Energy in de Toneelschuur.

Opening cultureel seizoen in de Schuur

In de Schuur zijn er zaterdag 14 september´s middags voorproefjes te zien van onder andere Toneelschuur Producties, Firma Draak en Shailesh Bahoran en Vanja Rukavina / Het Nationale Theater speelt het alom geprezen Language. Het publiek kan prijzen winnen bij het Rad van Fortuin en genieten van een hapje en drankje op het terras met BBQ foodtruck. Zondag is de Toneelschuur honderd procent voor kinderen, met een peutervoorstelling en een bijzondere dansvoorstelling annex workshop, de films Het ongelofelijke verhaal van de mega grote peer en CatVideoFest 2019, familierondleidingen, een gratis workshop GIF-jes maken, een pannenkoekenfoodtruck en een swingende Springende Spruiten Disco als afsluiting. 

Opening cultureel seizoen

Philharmonie

De Philharmonie zet zowel zaterdag als zondag de deuren open voor voorproefjes van voorstellingen van onder meer Marcel Hensema en Jim van der Zee, Niek Baar en het Familie Meezing Kerstconcert en jonge cabaretiers als Nina de la Parra en Hehobros on Tour. Verder pop-up theater op het foodplein binnen, makers aan het woord, tal van kinderactiviteiten, silent disco, van pop-tot-klassiek op het orgel en veel meer. Zaterdagavond is er in de Stadsschouwburg een theaterversie van het tv-programma De vloer op, onder leiding van regisseur Peter de Baan. ´s Middag is er een Workshop Improviseren. Zondag wordt het Open Huis afgesloten met de Schuurshow op Locatie in de Philharmonie.

Opening cultureel seizoen

De opening cultureel seizoen bestaat uit gratis toegankelijke activiteiten en volledige voorstellingen waarvoor tegen een sterkt gereduceerd tarief kaarten kunnen worden gekocht. Kijk voor het volledige programma en kaartverkoop op theater-haarlem.nl en toneelschuur.nl. 

Meer Haerlems Bodem? Lees hier over een bijzondere platencollectie in het kleinste museum van Haarlem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here