Op de Grote Markt in Haarlem werden er bijzondere 18e-eeuwse sieraden opgegraven in een oude beerput. Dinsdagavond 3 april geeft juwelenhistoricus Martijn Akkerman (Tussen Kunst & Kitsch) een lezing over de historie van deze juwelen. Deze opgravingen, die zelden in een beerput gevonden worden, zijn door hem onderzocht.

In zijn lezing gaat hij in op de vaak emotionele band tussen juwelen en mensen. In zijn verhaal combineert hij de achtergrond van de juwelen met mode en andere vormen van (toegepaste) kunst. De opgravingen zijn op dit moment te zien in de tentoonstelling Schat in het Hart van de Stad in het Archeologisch Museum Haarlem.

Toegang en programma:

19.00-19.45: ontvangst in het Archeologisch Museum Haarlem met koffie en thee. Hier kun je de tentoonstelling Schat in het Hart van de Stad met de Haarlemse juwelen bezoeken
19.45-20.00: ontvangst Gravenzaal voor de lezing
20.00-22.00: lezing door Martijn Akkerman

Aanmelden

De toegang is 5 euro, die je alleen contant kan betalen. In verband met het beperkt aantal plaatsen is vooraf aanmelden noodzakelijk via mvddries@haarlem.nl

Over Martijn Akkerman

Martijn Akkerman doet als juwelenhistoricus onderzoek naar de geschiedenis en ontwikkeling van Europese juwelen en publiceert in vaktijdschriften in binnen- en buitenland. Bij het grote publiek is hij bekend als juwelenexpert van het televisieprogramma ‘Tussen Kunst en Kitsch’.

Header Foto: Noord-Hollands Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here