De nieuwe Wet Kinderopvang ging januari in, onder andere om de kwaliteit van de kinderopvang te verbeteren. Jasmijn en Lyla zien een andere oplossing: met een nieuw online nanny-service regelen ze gescreende oppas aan huis. Kinderopvangtoeslag is ook mogelijk.

Oppas Madelief de cupido's in oppaswereld

Oppas Madelief, de cupido’s in oppaswereld

Het idee voor de nanny- en oppasservice ontstond tien jaar geleden. De zussen werden vaak gevraagd om op te passen. Samen met vriendinnen besloten ze de stoute hakken aan te trekken en een oppascentrale te beginnen. Nu, tien jaar later, is het concept uitgegroeid en zit hun oppasservice in veertien steden. Ook in Oslo, Brussel, Berlijn en Melbourne timmeren ze aan de weg. Maar, hun HQ zit in Haarlem naast het Centraal Station.

Vroeger regelden de dames voornamelijk een oppas als ouders een avondje uit eten wilden. De afgelopen jaren steeg  de vraag naar nannies die overdag op een vaste dag oppassen. Deze omslag kan samenhangen met het stijgend aantal vrouwen op de arbeidsmarkt. Ook maakt de nieuwe wetgeving die sinds januari van kracht is de traditionele kinderopvang duurder. Meer speelruimte dus voor de zussen en daarom willen ze uitbreiden.

Financiering voor nanny app

Dit jaar wil Oppas Madelief een nieuwe app bouwen om de matches tussen gezinnen en nannies te maken. “De cupido in de oppaswereld” noemen de dames zichzelf. Om dit mogelijk te maken zijn ze een crowdfunding campagne gestart. In totaal hebben de dames minimaal 100.000 euro nodig inmiddels al 36% procent behaald is. Geïnteresseerden kunnen mee investeren op crowdaboutnow.nl

Meer informatie vind je op oppasmadelief.nl en voor meer HB op je scherm check je heul snel de nieuwste kinderkrant in Haarlem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here