Het Oranje Comité Haarlem heeft een nieuwe website rondom de viering van Koningsdag in de stad gelanceerd. Met de komst van de website wil de organisatie diversiteit laten zien, dat Koningsdag in Haarlem voor jong en oud is, en betrokkenheid en interactie tussen de inwoners van Haarlem bevorderen. Daarbij is nu één plek gecreëerd waar alle informatie omtrent deze dag te vinden zal zijn. De website www.koningsdaghaarlem.nl is een eigentijdse en moderne website die zowel op een PC als mobiel goed te bekijken is. 

Met de tijd mee

Het Haarlemse Oranje Comité vond het tijd worden voor digitalisering. Het comité overziet de activiteiten rondom Koningsdag (en voorheen Koninginnedag) al sinds 1929. Met de komst van de website zet het comité een nieuwe toon voor de viering van Koningsdag in Haarlem. De organisatie ziet Koningsdag als een feest voor iedereen: kinderen, ouders, tieners, studenten en ouderen beleven Koningsdag allemaal op hun eigen manier. Met dit moderne medium wil het comité de diversiteit aan activiteiten laten zien en de Haarlemmers meer betrokken maken bij Koningsdag. Voorzitter van het Oranje Comité Haarlem Frank Heerens zegt: “De meeste mensen oriënteren zich tegenwoordig online. Niet meer dan logisch dat we daar met Koningsdag Haarlem goed vertegenwoordigd moeten zijn. Voorheen was dit niet zo en kenden mensen het programma voornamelijk vanuit de krant. We willen juist de diversiteit aan activiteiten en feestelijkheden benadrukken. Dan moet je dat ook op verschillende plekken laten zien, zodat iedereen het mee krijgt.” De organisatie koos voor een moderne website die aansluit bij de wensen van gebruikers van nu. Overzichtelijkheid, veel beeld en levendigheid waren hierbij de kernwoorden. De organisatie is zeer tevreden met de site en vindt dat het een goede weerspiegeling geeft van Koningsdag in Haarlem.

Koningsdag-in-Haarlem-9

Koningsdag is populair

De afgelopen jaren bracht Koningsdag in Haarlem zo’n 80.000*bezoekers per jaar op de been. Hiermee bevindt het evenement zich in de top 10* van Haarlemse evenementen. Daarbij bracht Koningsdag nog meer Haarlemmers op de been dan Bevrijdingspop en Haarlem Jazz & More. In 2014 bezocht zo’n 46% van de inwoners op 26 april een vrijmarkt, kermis of andere oranje getinte activiteit in eigen stad.* Het Oranje Comité Haarlem heeft zichzelf de ambitie gesteld dit cijfer te verhogen. Daarbij worden bezoekers van buitenaf ook niet geschuwd.

“Amsterdam begint overvol te raken op Koningsdag. Niet voor niets zijn grote evenementen naar de rand van de stad verplaatst. Daarbij blijven grote groepen feestgangers en toeristen de hoofdstad bezoeken. Mensen die een leuke, ongedwongen Koningsdag willen vieren met vermaak voor het hele gezin zijn welkom in Haarlem. Er is hier iets voor iedereen zonder de (toeristische) massa van Amsterdam” – Frank Heerens, voorzitter Oranje Comité Haarlem

De organisatie wil de gemoedelijke viering van Koningsdag en de gedachte erachter in stand houden. Ze zijn niet bang voor een drukte zoals die in Amsterdam plaats vind, maar staan wel open voor bezoekers van buitenaf. Door de kleinschaligheid van Haarlem en diversiteit aan activiteiten is de organisatie niet bang voor een massale toestroom van mensen. Onder het credo ‘Ontdek, Beleef, Geniet’ stuurt de organisatie aan op een gemoedelijke viering van Koningsdag 2016 en die van de komende jaren.

Informatie en interactie

Www.koningsdaghaarlem.nl is dé plek waar iedereen die Koningsdag in Haarlem wilt vieren terecht kan voor informatie over het programma van de dag, maar ook achtergrondinformatie over bijvoorbeeld het parkeer- en alcoholbeleid op deze dag. Naast de website is er ook een Facebookpagina die ervoor moet zorgen dat er meer interactie ontstaat met de bezoekers van Koningsdag in Haarlem en de organisatoren van diversen activiteiten tijdens de dag. Hierop mogen organisatoren hun event delen en zullen binnenkort foto’s van voorgaande Konings- en Koninginnedagen te vinden zijn. En net als voorgaande jaren geeft het Oranje Comité ook een papieren versie uit van het programma van de dag. Deze zal verkrijgbaar zijn bij diverse afhaalpunten in de stad (o.a. VVV Stadhuis) en worden uitgedeeld bij het station aan bezoekers van Haarlem.
Schermafbeelding 2016-03-31 om 15.59.54

Oproep
Koningsdag vindt dit jaar plaatst op woensdag 27 april en iedereen die iets organiseert tijdens Koningsdag in Haarlem wordt verzocht dit evenement aan te melden bij het Oranje Comité. Vrijmarkten, straatfeest, podia en andere festiviteiten zijn welkom. Deze zullen een plaatsje krijgen in de programmering van Koningsdag in Haarlem, door middel van het sturen van een mail naar info@koningsdaghaarlem.nl. Vermeld hierbij de naam, tijd, locatie van het event en een omschrijving. Foto of affiche en links naar eventuele website zijn gewenst.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here