We schreven al eens over de ‘kleine’ V&D, Deze week hebben wij een foto die is genomen tijdens de bouw van de ‘grote’ V&D in 1932. Op de foto is de V&D alleen te herkennen aan de voluit geschreven naam, boven de ingang, want het hele pand stond in de steigers. 

Wat een heisa omtrent de V&D! De vestigingen van La Place, Haarlem Centrum en Haarlem Schalkwijk waren alle drie dicht. Waarom? Omdat een of andere mafkees een dreigement doet via twitter? Wij Haarlemmers laten ons niet gek maken toch?! Blijkbaar wel, want Haarlem, Haarlemmers en #Haarlem op Twitter waren in rep en roer. Zo! Dat moest er even uit.

Terug naar de foto! Dit is de ‘grote’, en inmiddels enige, V&D in Haarlem. Deze is gebouwd in 1932,  36 jaar na de opening van de ‘kleine’ V&D. Op de foto zien we dat bijna het hele pand bedekt is door de stellage aan de zijkant. Ook is er een, soort van, overkapping die bijna grenst aan het Verwulft. Het duurt, bij het maken van deze foto, nog 62 jaar voordat we voor het eerst worden uitgeroepen tot beste winkel stad van Nederland. (Resp. 1994, 2004, 2005 en 2012!)

Klik hier voor de vorige oud Haarlemse foto en andere oud Haarlemse foto’s.
Met dank aan het Noord-Hollands Archief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here