Het is dinsdag en dat betekend weer een Oud Haarlemse Foto! Nee geen regen en storm foto’s meer, let’s think ‘happy thoughts’! We zien op deze prachtige prent een aangezicht uit 1935. Een verkeersregelaar op de hoek van de Grote Houtstraat en het Verwulft zorgt ervoor dat het, weinige, verkeer niet tegen elkaar opbotst. Onze gedachten dwalen af…

Oke, terug naar de foto! Wij kiezen nooit, zonder reden, een foto. Soms heeft het raakvlaken met het nieuws of het weer, maar dit keer zagen wij iets super gaafs op de foto. Door de jaren heen veranderd het stadsbeeld. Fietspaden, verkeerslichten of de weg asfalteren zijn allemaal zaken waar het Verwulft mee te maken heeft gehad. Toch zijn op deze mooie actie-foto twee ‘dingen’ te zien die constant zijn gebleven in Haarlem.

Enerzijds de bloemenstal op het Verwulft. Deze staat er nog steeds, naast de Van Haren winkel. Op beide foto’s is ook te zien hoe , tijdens het maken, de bloemenkiosk zijn bloemetjes buiten had staan. Maar wat wij nog gaver vonden is het feit dat de Hunkemöller, na al die jaren, nog steeds op de zelfde plek zit! Een super locatie op de hoek en vol in de doorloop van het Houtplein naar de Grote Markt. Het doet ons deugd om te zien dat, ondanks alle veranderingen in de infrastructuur en de economische situatie, de winkels in Haarlem stand houden.


Klik hier voor de vorige oud Haarlemse foto en andere oud Haarlemse foto’s.

Met dank aan het Noord-Hollands Archief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here