Het is dinsdag en dat betekend wederom een Oud Haarlemse Foto! Misschien dacht je door de titel aan een religieus onderwerp, maar nee… We gaan terug in de tijd, om precies te zijn 145 jaar, naar de oude structuur van de Raaks. Al mijn hele leven loop ik hier langs, zonder geweten te hebben dat hier eigenlijk een gracht lag.

Ik zal niet de enige zijn bij wie het bovenstaande als een verassing komt. Toch zijn er veel Haarlemmers die hun kennis delen en bepaalde aspecten van de geschiedenis willen bewaren. Op Facebook worden bijvoorbeeld in de community ‘Je bent Haarlemmer als’, dagelijks foto’s geplaatst en uitgewisseld. Veel al met de uitdagende vraag, waar de foto genomen is. Het verbaasd niet dat de community hier gedomineerd wordt door de ‘oudere Haarlemmer’. Maar er is altijd ruimte voor wat jonger grut, althans dat hopen wij!

Toch zijn er weinigen die de Raaks hebben gezien zoals de foto hierboven. Ook zijn we benieuwd naar hoe Haarlem er eind 19e eeuw bij lag. We weten dat het een moerassig gebied was met veel water (en muggen). Maar wie helpt ons met een mooie, duidelijke en oude prent van onze mooie stad?! Reacties hieronder in de Facebook comments.

Klik hier voor de vorige oud Haarlemse foto en andere oud Haarlemse foto’s.
Met dank aan het Noord-Hollands Archief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here