Een oud Haarlemse foto van een verkeersongeluk; na een aanrijding vloog deze bestelwagen over de kop en belandde tegen de gevel bij het bord ‘lijkbezorging’. 

Dat moet een lawaai hebben gemaakt, ’s ochtends vroeg een ongeval in de Zijlstraat. Door een aanrijding sloeg deze bestelwagen over de kop en belandde op de stoep. Een morbide vleugje, want zoals jullie zien ligt de auto onder het bordje ‘lijkbezorging’. Laten we hopen dat deze bestelwagen niet aan het werk was voor deze onderneming.

Wat leuk is om te zien is dat, ook al zijn de winkels in de Zijlstraat veranderd, de woningen boven de winkelpanden nog steeds de zelfde raamkozijnen en uitstraling hebben. Daarom houdt Haerlems Bodem van Haarlem; omdat het oude Haerlem in deze tijd nog steeds zichtbaar is.

Nee we zullen niet vragen waar deze foto genomen is, want dat hoor je als Haarlemmer meteen te zien. Wij willen weten welk stukje Haarlem, jullie doet denken aan oud Haerlem. Is het in de stad? Of juist daar buiten? Laat het ons weten in de comments! Over twee weken is er weer een nieuwe “Oud Haarlemse” foto, dus houd Haerlems Bodem in de gaten.

Klik hier voor de vorige oud Haarlemse foto en andere Oud Haarlemse foto’s.

Met dank aan het Noord-Hollands Archief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here