Als je de ‘Haarlemse twitterscene‘ een beetje volgt, zie je na elk weekend meerdere tweets over arrestaties, openbaar dronkenschap en mishandeling voorbij komen. Bah! Daar worden we a-relaxed van. Maar de Oud Haarlemse Foto van deze week verteld ons dat het ‘vroegah‘ niet anders was. Deze foto is genomen in 1899 en hier wordt een dronken man ‘opgebracht‘ door de politie.

Het is niet eens overdreven, als we schrijven dat het elk weekend raak is. Zo vergeleken wij in één van onze eerste artikelen Haarlem met Eindhoven. Toevallig gebeurde een soortgelijk incident (en meer) een aantal weken daarna in Haarlem. Dat kan je hier lezen.

Maar goed, terug naar de foto en weg van alle negativiteit. We zien hier een goed gestijlde man, die onderleiding van twee agenten wordt meegenomen. Het is een zwart wit foto, maar heeft deze man nou werkelijk ‘rooskleurige‘ wangen. Jaaaaa, dan heb je ‘te diep in het glaasje gekeken‘ en moet je mee met de kit! Ook de omstanders zijn schijnbaar zeer gefascineerd en blijven in de buurt, dit was vroeger dus sensatie! Nou, geef ons ‘vroegah‘ dan maar. Wat vind jij?

Klik hier voor de vorige oud Haarlemse foto en andere oud Haarlemse foto’s.
Met dank aan het Noord-Hollands Archief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here