Een zeer toepasselijke Oud Haarlemse Foto om te plaatsen, gezien de weersomstandigheden. Gemaakt rond 1930 op de Nieuwe Gracht, zien we moeders met kind het Hollandse weer trotseren. Naar ons idee zijn ze onderweg naar huis en maakt een nat pak niet meer uit…

Wat een weer! Storm, code oranje, paniek op de snelweg en volgelopen kelders. Heel Nederland heeft weer even respect voor moeder natuur en waagt het niet naar buiten te gaan. De gene die moeten, moeten. Maar liever zitten we thuis op de bank, onder de deken, met een heerlijk kop warme chocolademelk. De regen die nu valt is een inleiding van de winter en wij dromen van een witte kerst.

Op de Oud Haarlemse Foto van deze week zien we de Nieuwe Gracht van Haarlem die gehuld is in een waas van mist en regen. We hebben deze foto dan ook niet gekozen vanwege de kwaliteit, maar door het gevoel dat deze prent overbrengt. Een beetje een “onder- moeders-paraplu-vibe”. Deze week zijn we opzoek naar jullie ervaring met het Haarlemse weer. Dus wanneer heb jij voor het laatst het weer getroseerd als een baas?! Laat het ons weten, hieronder in de comments!

Klik hier voor de vorige oud Haarlemse foto en andere oud Haarlemse foto’s.
Met dank aan het Noord-Hollands Archief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here