Schrijf je naam in de sneeuw! Waarschijnlijk denken alle mannen uit ervaring; “dat kan ik!” Maar wanneer je de oud Haarlemse foto van deze week ziet, begrijp je dat hier een heel elftal voor nodig is! Wilhelmina in blokletters op het gras bij het Staten Bolwerk. Prachtig!

Eigenlijk baal ik een klein beetje. Wanneer wij Haarlemmers medio december passeren, hunker ik naar een witte kerst. Lekker sleeën in Spaarnwoude, of een uitbundig sneeuwballen gevecht op de grote markt… Iedereen sprak over de toekomstige, verschrikkelijk, koude winter, dus had ik hoop! Maar helaas, volgens de laatste berichten wordt het eerder onstuimig dan wit. Dan maar volgend jaar!

Op de Oud Haarlemse Foto van deze week zien we een mooie en witte winter in Haarlem. De foto is genomen in 1941 vanaf de Frans Halsbuurt, richting het Staten Bolwerk c.q. Haarlem Station. We weten helaas niet wie de maker is van de foto, noch wie er zo groot Wilhelmina heeft geschreven. Maar we vinden het een leuke foto en een klein mysterie is altijd intrigerend. Hebben jullie nog leuke Oud Haarlemse Foto’s? Stuur ze naar info@haerlemsbodem.nl en wie weet zie jij je foto terug in onze Oud Haarlemse Foto rubriek.

Klik hier voor de vorige oud Haarlemse foto en andere oud Haarlemse foto’s.
Met dank aan het Noord-Hollands Archief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here