Een oud Haarlemse foto van een jongeman die geïnteresseerd door de winkelruit van Slagerij Fa. J. Engelenberg kijkt. Deze slagerij verkocht in 1952 ‘een goed stel hersens’ voor 0,25 cent. 

Een mooie prijs voor een goed stel hersenen, omgerekend slechts €0,11! Tegenwoordig zijn hersenen niet zomaar meer te koop bij de slager, maar je kunt ze wel bestellen. Als Haerlems Bodem zulke foto’s ziet, hunkeren wij naar een tijd als de jaren ’60, simpel en puur. Dit soort vlees was gewoon te koop, er was geen CE keurmerk nodig en E-nummers bestonden nog niet.

Tegenwoordig gaan hersenen dus alleen op bestelling en worden ze niet als alledaags gerecht gezien. Of heb je nog nooit een frikandel gegeten? Voor onze lezers met een sterke maag en die niet wegdijnzen voor een blootgestelde amygdala, hebben we een receptje gevonden. 

Weten jullie trouwens waar deze foto genomen is? Het lijkt ons geen moeilijke vraag… Laat het ons weten in de comments! Over twee weken is er weer een nieuwe “Oud Haarlemse” foto, dus houd Haerlems Bodem in de gaten.

Klik hier voor de foto van vorige week en nog meer Oud Haarlemse foto’s.

Met dank aan het Noord-Hollands Archief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here