De zomervakantie is begonnen en om ervoor te zorgen dat jouw kroost niet hele dagen op de iPad zit, heeft Haerlems Bodem de leukste uitjes en kinderactiviteiten op een rijtje gezet. En dat is niet alleen reuze handig voor de kiddo’s zelf…

Ravotten met RUIG!
Bij RUIG draait alles om dartelen in de natuur. Er is geen strak en gestructureerd schema zoals op school, maar ruimte om uit te razen en te dazen. Geef je kind op voor woensdag 25 juli, 1 augustus, vrijdagen 27 juli en 3 augustus.
Er zijn verschillende groepen: ruig mini (3 t/m 5 jaar) ruig maxi (6 t/m 8 jaar).

Wanneer: De eerste twee weken van de vakantie.
Waar: Zeeweg 12, Overveen.
Check: RUIG

Buitengewone sprookjesavond
Tijdens deze feeërieke avond worden kinderen betoverd door verhalen van Klaas Vaak, maken zij kennis met Kikker Koning en spelen zij een spelletje in het doolhof, hopelijk vinden ze de weg wel terug!

Wanneer: 1 augustus en 22 augustus
Waar: A. Hofmanweg 62 – Speeleiland
facebook.com/speeleilandhaarlem | www.sprookjesavond.nl 

KinderPretpark
In dit binnenpretpark zijn deftig grote opblaasattracties, dus laat schoenen met noppen thuis. Dit wordt een superleuke dagje uit voor kinderen. Adviesleeftijd van 2 t/m 11 jaar.
Let op: als het warmer dan 23 graden is gaat het Pretpark niet open. Check dus van te voren de website.

Wanneer: 25 juli t/m 31 augustus op woensdag en vrijdag.
Waar: IJweg 1415, Nieuw-Vennep.
Binnenpretpark.nl

Het kindvriendelijke Pieter Vermeulen Museum
Trek je kaplaarzen aan, want een ander spannend gebeuren is het Pieter Vermeulen Museum, het centrum voor natuur- en milieueducatie in de gemeente Velsen. T/m september is daar de tentoonstelling Waterwijs, die gaat over… water. Waar komt water vandaan en welke invloed heeft water op de natuur? Op deze en veel meer vragen worden antwoorden gevonden. Neem wel je zwembroek mee.
www.Pietervermeulenmuseum.nl

Surfen bij Surfana
Wil jij leren surfen kom dan naar Surfana! Kinderen kunnen losse lessen nemen, een drierittenkaart kopen of meedoen aan het weekprogramma. En het leuke: ouders mogen natuurlijk meedoen! Check wel van te voren de website. 

 

Stuif stuif
Ja ja, hij is er weer: de stuif stuif (4 t/m 12 jaar). Er zijn verrassende programma’s als: Podium (met als thema ‘televisie’), creatief, kindercokecafé, sport & spel.

Wanneer: laatste twee weken van de vakantie.
Waar: Floris van Adrichemlaan 98.
Check voor meer info Stuif Stuif.

Zomergym bij The Little Gym
Kiddo’s beleven bij The Little Gym afwisseling van beweging, plezier, leermomenten en creativiteit. Het programma is flexibel te boeken van dinsdag t/m donderdag. Je kind moet minimaal 2,5 en mag niet ouder dan 8 jaar zijn.

Meer willen weten? kijk op: The Little Gym
Waar: Zijlweg 148 A.

Midgetgolf
Misschien wel het meest uitdagend uit deze lijst is natuurlijk de fameuze midgetgolfbaan, vlakbij de Hout. Probeer met een mooie swing de bal in het gaatje te krijgen en beleef jolijt met het hele gezin.

Waar: Oosterhoutlaan hoek met Kleine Houtweg.
midgetgolfbaanhaarlem

Kleine Jonas met zijn eerste AK-47

Schieten met een AK-47
Jouw kind altijd al eens hebben willen laten schieten met een Ak-47? Dat kan bij Schietbaan Spaarnwoude die deze zomer speciale arrangementen heeft voor kinderen van 5 t/m 10 jaar. Onder begeleiding van ex-commando’s krijgen kinderen uitleg over het wapen en welke onderdelen van het lichaam het meest dodelijk zijn. Na de lunch wordt er op de schietbaan geschoten, oudere kinderen (vanaf 12) kunnen zelfs proberen vogels te raken. Voor hen is het ook mogelijk om granaten de gooien of te schieten met een bazooka.

Check voor meer informatie: schietbaanspaarnwoude.nl

Mis je een activiteit? Mail dan naar info@haerlemsbodem.nl

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here