Zeg eens eerlijk – hoe vaak stap jij uit je comfortzone? Bezoek je weleens een metalconcert terwijl je R&B-fan bent? Of ga je naar een klassieke balletvoorstelling terwijl je gek bent op moderne dans? Waarschijnlijk minder vaak dan je zou willen. Of eigenlijk zou moeten. Want nieuwe dingen ontdekken is tof! En juist daar draait SAM’s Wijsje om.

Een Wijsje is een mini-festival waarbij je binnentreedt in de wereld van de organisator, met iedere keer een unieke smaak in muziek en cultuur. Je gaat in kleine groepjes met een gids op pad en wordt verrast door bijzondere optredens op onverwachte locaties. Het is een ontdekkingstocht die je met nieuwe ogen naar een buurt laat kijken en naar de mensen om je heen. Misschien is het een mimespeler op de toren van de Bavo, of een ballerina in een verlaten pakhuis…

Er bestaan al diverse Wijsjes in Nederland, maar Haarlem had nog nooit de eer. Daar komt dit jaar verandering in met SAM’s Wijsje. Suzanne, Annemarie en Marloes leenden hun voorletter aan dit culturele feestje. Alledrie de dames hebben een zéér uiteenlopende smaak, dus saai kan het niet worden. Ze zochten acts en locaties voor je uit die je betoveren, laten dansen, aan het denken zetten en laten lachen. Als dat is gelukt, is hun Wijsje geslaagd!

Dit eerste Haarlemse Wijsje vindt plaats op donderdag 8 juni. Er waren 150 tickets, maar ze gingen rap dus er zijn er nog maar een paar. Wees er dus snel bij! Kaartjes kopen doe je hier – op die pagina vind je ook meer informatie over wat SAM’s Wijsje inhoudt.

Ben je geïnspireerd, ben je een culturele duizendpoot en heb je ook zin om jouw eigen mini-festival te organiseren? De drie dames zijn op zoek naar organisatoren voor het volgende Wijsje in Haarlem om zo het stokje weer over te kunnen dragen. Wil je daar meer over weten? Stuur dan een mailtje naar annie@wijsje.com.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here