Zondag 28 januari is het weer zover; de 18e editie van het PAC festival van Pathé komt er weer aan. Het festival vindt plaats op meerdere locaties van Pathé en dus ook in de Pathé Haarlem. Er is een dagprogramma gemaakt zodat je lekker languit in je bioscoopstoel kan zitten en genieten van vijf mooie films. De films zijn voorpremières, dus je bent ook nog eens de eerste die deze films in de bioscoop te zien krijgt.

PAC Festival

PAC staat voor Pathé Alternative Cinema en ‘het PAC Festival’ is een evenement dat zich elk halfjaar herhaalt; een dag waarin Pathé haar deuren opent om jou de hele dag te vermaken met vijf bijzondere voorpremières. De films zijn uitgekozen door Pathé zelf en daarbij is gekozen voor films die al meerdere nominaties voor belangrijke filmprijzen in de wacht sleepten. Is er nou een film die je minder leuk lijkt? Dan sla je die gewoon over. Hieronder zie je het programma en de trailers van 28 januari 2018:

PAC festival

10:30 – Goodbye Christopher Robin

Een mooi portret over het leven van auteur A.A. Milne en het ontstaan van de wereldberoemde verhalen van Winnie de Poeh. Met o.a. Domhnall Gleeson en Margot Robbie.

13:10 – The Post

The Post, geregisseerd door Steven Spielberg, is een waargebeurd drama met Meryl Streep en Tom Hanks in de hoofdrollen. Een meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham (Streep) en redacteur Ben Bradlee (Hanks) van The Washington Post.

15:20 – I, Tonya

Aandoenlijk drama over kunstschaatsster Tonya Harding (Margot Robbie). Tonya is een natuurtalent en niets lijkt haar selectie voor de Olympische spelen in de weg te staan. Maar zij komt niet bepaald uit een rijke familie, en haar vulgaire outfits en gedrag zijn een doorn in het oog van de keurige schaatswereld. De actrice Allison Janney ontving voor deze film een Golden Globe. Zij speelde hierin Tonya Harding’s moeder.

Bestel hier direct jouw kaartjes voor het PAC Festival op zondag 28 januari.

18:50 – The Shape of Water

Van de meesterlijke verhalenverteller Guillermo del Toro komt The Shape of Water, een sprookje dat niet van deze wereld is. De film speelt zich af tijdens de Koude Oorlog in Amerika circa 1962. In een verborgen en zwaarbeveiligd overheidslaboratorium waar ze werkzaam is, zit de eenzame Elisa (Sally Hawkins) gevangen in een leven van isolatie. Elisa’s leven verandert voor altijd als zij en collega Zelda (Octavia Spencer) een geheim experiment ontdekken. The Shape of Water won al twee Golden Globes en wordt ook getipt voor de aankomende Oscars.

21:05 – The Florida Project

De 6-jarige Moonee woont met haar moeder Halley in een motel in de schaduw van Disney World Florida. De zomervakantie is net begonnen en Moonee vult haar dagen door samen met haar vriendjes het terrein te verkennen en kattenkwaad uit te halen. Haar 22-jarige moeder doet ondertussen haar best om zo goed ze kan voor haar te zorgen, maar wil ondertussen als twintiger ook gewoon wat lol kunnen beleven.

Boek je ticket voor PAC festival

De kwaliteit van de films is wederom gegarandeerd door meerdere nominaties voor belangrijke filmprijzen. Voor € 28,- ben je de hele dag bij Pathé onder de pannen en geniet je van deze vijf films. Dus houd zondag 28 januari vrij in je agenda, neem je vrienden en familie mee en bereid je voor op een dag waarop je kan huilen en lachen om de mooiste films van 2018.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here