De keuze voor het jaarlijkse Delftsblauwe KLM-huisje valt dit jaar op een pand in Haarlem. Het huisje wordt op 6 oktober onthuld in de Sint-Bavokerk. De met jenever gevulde porseleinen huisjes worden uitgereikt aan passagiers in World Business Class.

 

98ste KLM-huisje

Elk jaar onthult KLM op of rond haar verjaardag een nieuw Delftsblauw huisje. Het aantal huisjes loopt gelijk met het aantal jaren dat de luchtvaartmaatschappij bestaat. Dit jaar wordt het 98ste huisje onthuld. De keuze valt elk jaar op een pand in een andere Nederlandse stad gekozen. Vorig jaar viel de keuze op Hotel New York in Rotterdam, het jaar ervoor het Hamelhuis, een historisch pand in de binnenstad van Gorinchem.

KLM-huisje

Fokker

Op welk huisje de keuze precies valt wordt tot de onthulling angstvallig geheim gehouden, maar dit jaar zou de keuze voor het pand best wel eens iets met Anthony Fokker van doen te hebben. Fokker werd geboren in Nederlands-Indië maar bracht zijn jeugd door in Haarlem. In 1911 maakte hij zijn beroemde vlucht met de ‘Spin’ boven de Sint-Bavokerk. Dus wellicht is 1+1 in dit geval 2. Oktober staat bij KLM in het afscheid van Fokker. Aan het eind van de maand stelt KLM de allerlaatste Fokker 70-vliegtuigen buiten dienst, 97 jaar na de ingebruikname van het eerste Fokker-vliegtuig: de F.II.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl                                                                                 
Bron foto: Roel Wijnants

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here