De derde editie van Parksessies 2015 werd wederom beïnvloed door de weersomstandigheden. Daar de storm het weekend ervoor veel schade aan bomen en takken had aangericht, was het niet veilig om het gehele park in te zetten als festivalterrein. Uit veiligheidsoogpunt verkleinde de organisatie het terrein en werden alle muzikale en theatrale onderdelen verhuisd naar de koepel. Door het tegenvallende weer kwam deze derde editie van Parksessies 2015 wat moeizaam op gang. Je vraagt je af of Haarlemmers bang zijn voor een beetje wind, kou en regen. Zijn we zo zuur dat we alleen een feestje kunnen maken als de zon schijnt? Gelukkig niet helemaal, want aan het einde van de avond stond het veld vol en werd er gedanst, gedronken, gelachen en gefeest. Je kan je bijna niet voorstellen dat als er zoveel blije mensen zijn op een festival er weinig tot geen ondersteuning plaats vindt van bezoekers, middenstand of grote ondernemingen. Ja, het moet een voor bezoekers gratis festival blijven, waar je je eigen eten en drinken mee naar toe mag nemen. Maar besef dat alleen de zon voor niets op gaat en de organisatie van Parksessies deze dagen vrijwillig organiseert. Dus als je iets unieks mee wilt maken tijdens de zomer in Haarlem doe dan je donatie! Koop een kratje of bestel naast je meegebrachte biertje iets te eten. Jouw inleg is minimaal en de uitkomst zeer groot. En daar de organisatie van Parksessies misschien nog iets kan schaven aan de vorm van communicatie en het overbrengen van de boodschap; realiseer wel dat als er geen Parksessies georganiseerd wordt, er volgend jaar niemand in het park zit. Tenminste niet met zo’n massale gezelligheid.

Bekijk alle foto’s van Haerlems Bodem voor Parksessies de Facebookpagina van Parksessies. De volgende en helaas al weer laatste Parksessie van 2015 valt op woensdag 5 augustus.

_DSC1055

_DSC1063

_DSC1091

_DSC1178

_DSC1201

_DSC1228

_DSC1234

_DSC1294
Parksessie-HB-07 Parksessie-HB-02

DSC_1995 copy

Parksessie-01-HB

DSC_2008 copy

Steun Parksessies! Bestel een overheerlijke picknickkrat en help het festival mogelijk te maken.

DSC_2025 copy

DSC_2042 copy

Parksessie-HB-04

Parksessie-HB-05

Parksessie-HB-08

Bekijk alle foto’s van Haerlems Bodem voor Parksessies via de Facebookpagina van Parksessies. De volgende en tevens laatste Parksessies is op woensdag 5 augustus. 

Fotografie: Jaap Kroon, Tim Kulk, Dennis Cup

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here