Feminien is het thema van Parksessies 2019. Een duwtje in de goede richting door een volledig vrouwelijk festival te organiseren. Enkel vrouwelijke artiesten, theatermakers, dichters en kunstenaars zullen te zien zijn. Het thema zal tevens een filosofische invalshoek hebben. Wat is vrouwelijkheid überhaupt? Hoe vechten we in de moderne tijd voor gelijke rechten? 

Parksessies 2019

Ontmoet kunst, muziek, theater

Parksessies 2019 is een laagdrempelig, multidisciplinair kunstfestival in de openbare ruimte zonder hekken. Op vier zomerse dagen is de Haarlemmerhout een ontmoetingsplek waar kunst, muziek en theater samen komt. Dit in samenwerking met toonaangevende Haarlemse culturele instellingen. Het festival verbindt kunst met het alledaagse en biedt de instellingen de mogelijkheid een breder en vooral jonger publiek aan te spreken.

Parksessies 2019

Parksessies 2019 100% vrouw

Kunst is voor iedereen en verrijkt de samenleving. Met het thema feminien wil Parksessies 2019 laten zien dat de vrouw goede kunst maakt. De niet gelijke positie van de vrouw in de samenleving is namelijk nog altijd een feit. De top van grote bedrijven bestaat ongeveer 2 procent uit vrouwen en slechts 15 procent van de top 2000 zijn vrouwelijke artiesten. Parksessies vindt dit onrechtvaardig en pakt het dit jaar grondig aan met een 100% vrouwenquotum. 

Parksessies 2019

Na zeven jaar afvalvrij festival

Parksessies streeft na om jou meer in aanraking laten komen met kunsten en culturele instellingen naar de openbare ruimte te halen. Het festival is in zeven jaar gegroeid tot een nieuwe Haarlemse sociaal-culturele traditie met 20.000 bezoekers. Het doel van dit jaar is ook om een afvalvrij festival te worden. Deze uitdaging wordt aangegaan samen met De Groene Mug, Gemeente Haarlem en de Rabobank Haarlem. De hoofdlijnen van het programma worden mede verzorgd door de Haarlemse culturele instellingen als de Stadsschouwburg & Philharmonie, Provincie Noord-Holland en het Frans Hals Museum.

Wanneer?

Het festival vindt plaats op vier dagen, van woensdag 17 juli t/m zaterdag 20 juli. Vanaf 12 juli is de expositie NEW FEMININE in het Provinciehuis geopend om kunstwerken van drie kunstenaressen aan de wereld te tonen. Wil je meer informatie? Check parksessies.nl. En wil je nog meer Haerlems Bodem? Lees hier de nieuwste column van Joris over hipsters.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here