Je zou kunnen zeggen dat de goden de vierde en laatste editie van Parksessies 2017 niet geheel gunstig gezind waren: de weersvoorspelling zag er niet best uit en twee acts moesten door omstandigheden afzeggen (BrotherTill en Maarten Bel en Ko de Kok)… Als je dan de aangewezen Haerlems Bodem-fotograaf bent om Parksessies #4 in beeld te brengen, maak je je borst van tevoren een beetje nat. Was helemaal nergens voor nodig!

Parksessies #4 begon rustig en droog: individuen en groepjes mensen her en der verspreid over het grasveld, een handvol kinderen in de Op Stoom hutten-bouwen-hoek en bij de kickboksclinic van Kenamju. Op de achtergrond vrolijke klanken van DJ Guzz, die de avond tussen de acts door opluisterde met leuke plaatjes. Nog voor de eerste acts goed en wel van start konden gaan, vielen echter de eerste druppels al. Gelukkig telt de Hout heel veel grote bomen met veel blad, waar alle aanwezigen hun toevlucht konden zoeken, al dan niet met paraplu of poncho. Het Bospodium regende echter weg, waardoor Ortal besloot haar act “If Osmel doesn’t like the nose, the nose goes” te verkassen naar de koepel. De freestyle rappers die daar hun kunsten vertoonden, maakten graag plaats voor haar.
De lekkere indierock van Phoam (gisteren nog 3 likes van de 1.000 af op Facebook, nu er ruim overheen!) bleek de remedie voor de regen; tegen de tijd dat de mannen klaar waren, was het droog. En dat bleef het vervolgens. De sfeer zat er goed in en de avond, en Parksessies 2017, werd dan ook afgesloten met vele voetjes van de vloer bij de psychedelische folk grooves van Altin Gün.

Zo zie je: weer of geen weer, Parksessies rocks! Nu al benieuwd naar de 2018 editie; mag ik al op de lijst van HB-fotografen?


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here